Adana’da kano ve kürek sporuna yeni yetenekler kazandırılması için yüzme havuzu ile salonda “Kano, kürek seçmeleri” gerçekleştirildi.
Türkiye Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik ve Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Harun Tosun, Türkiye Spor Eğitim Merkezine 12-15 yaş grubu arası 36 sporcuyu teste aldıklarını söylediler.
Tosun ve Çelik, Çukurova Üniversitesi Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu ile Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seçmelere 36 sporcu katıldığını kaydettiler
Seçmelerin iki aşamadan gerçekleştirildiğini, 25 metre yüzme ve ayrıca suda durma testinden başarılı olanların ikinci teste girdiğini belirten Tosun ve Çelik, “İkinci aşamada, temel motor genel kuvvet testleri, koşu, mekik, şınav dikey sıçrama, esnekliğin yanı sıra el pençe kuvveti testinde başarılı olanların arasında en iyi dereceyi yapanları değerlendireceğiz ” diye konuştu.
Sporcu eğitim merkezi test uygulamasında Çelik ve Tosun’un yanı sıra, Ankara’dan gelen Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Şube Müdürü Coşkun Çildoğan, Spor Eğitim Dairesi Uzmanı Yeşim Karaç’ın yanı sıra oluşturulan komisyon tarafından başarılı olan sporcular belirlenecek.