Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Adanalı sanayici ve işadamlarını yatırım ve ticari işbirliği yapmaya davet etti.
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Büyükelçi Milic’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, dost ve kardeş ülke Karadağ ile ticaret hacminin gelişmesine katkıda bulunması temennisinde bulundu. Kıvanç, “Yatırım ve ticari işbirliğinin kurulması, geliştirilmesi konusunda Adana Sanayi Odası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.
Büyükelçi Branko Milic de, Karadağ’ın kurulduğu günden bugüne kadar en hızlı büyüyen ve gelişen ülke olduğunu, geniş yatırım potansiyeline sahip bulunduğunu belirterek, Adana’dan yatırımcı beklediklerini söyledi.
Yabancı yatırımcıların yerli yatırımcı gibi aynı statü ve şartlara sahip olduğunu vurgulayan Milic, vergi, gümrük ve altyapı konularında önemli teşvik ve avantajlar sağlandığını kaydetti.
Ziyarete, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü ve Genel Sekreter Bora Kocaman, Karadağ Büyükelçiliği Başkatibi Jovana Krivakapic katıldı.