Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kışla Mahallesi 2.etap kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
Yüreğir Yardımlaşma ve Yardımlaşma Derneği’nde (YÜDAY) düzenlenen toplantıda, Kışla Mahallesi’nde devam eden 1 etap kentsel dönüşüm çalışmalarının yılbaşında tamamlanacağını belirten Çelikcan, "1. etap kentsel dönüşüm çalışmalarında 60 dönüm alan üzerinde 772 konut yılbaşında tamamlanacak. Yine Kışla Mahallemizde 63 dönüm alan üzerinde 2. etap kentsel dönüşüm çalışması ön protokolü imzaladık. Çalışmalar başladı. Amacımız yeşil alanı, otoparkı ve sosyal donatıları olan yeni yaşam alanları oluşturmaktır" dedi.
YERİNDE VE GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yerinde ve gerçek kentsel dönüşüme Kışla Mahallesi’nden başladıklarını belirten Başkan Çelikcan, ’İlk önceleri vatandaşlarımız tereddütlü yaklaştılar. Çok zorluk çektik. Çok şükür 1. etap çalışmamız tamamlanmak üzere. 60 dönüm alan üzerinde bulunan 324 daire ve 15 işyeri yıkılarak 772 daire ve 43 iş yeri söz verdiğimiz gibi yılbaşında tamamlanacak. 354 konut hak sahiplerine verilecek. Geri kalan 418 konuta ise 2. etap kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında antlaşmaya vardığımız vatandaşlarımıza vereceğiz. Yeni ilan ettiğimiz 2. etap kentsel dönüşüm alanı 63 dönüm. Alan üzerinde 224 bina ve 415 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Görevli arkadaşlar burada bulunan vatandaşlarla birebir görüşüp yerinde tespit yapacaklardır. Çalışmalarımız etap etap devam edecektir" dedi.
"KAZANIMLARI VATANDAŞLARA YANSITTIK"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçenin güzelleşmesi ve kalkınması için çalıştıklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm çalışması zor bir çalışma. Biz projenin hayata geçmesi için Yüreğir Belediyesi olarak proje çalışmasını, mahkeme masraflarını biz karşıladık. TOKİ’den bunlar için bir kuruş dahi para almadık. Buradan elde edilen ekonomik kazanımı ise direk vatandaşa yansıttık. Proje başladığında yaklaşık 150 bin Türk Lirası olan bir daire şimdi 300 bin lira. Helali hoş olsun. Vatandaşlarımız her zaman her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.
"BİNALAR SATILMAYIP MAHALLELİYE VERİLECEK"
Burada oturan vatandaşların yıllardan bu yana bir arada olduklarını belirten Başkan Çelikcan, şöyle devam etti:
"Burada oturan vatandaşlarımız yine bir arada oturmak istediklerini belirttiler. Eğer 2. etap çalışmalarında vatandaşlarımız rıza gösterirse mevcuttaki binalara taşımayı düşünüyoruz. İsteyen tespit edilen rakamları para olarak da alabilirler ama ben vatandaşlarımızın anlaşmaya varmalarından yanayım. Yoksa Seyhan ve Çukurova bölgesinden birçok vatandaş bu binaların ne zaman satılacağını soruyor. Temel amacımız burada oturan vatandaşlarımızın yine aynı yerde birlikte oturmalarıdır. Araya yabancı kimse girmesin. Bu konu ile TOKİ Başkanı ile görüştük ve fikir birliğine vardık. Burada asıl önemli olan vatandaşlarımızın anlaşmalarıdır."
"BU İŞE VERDİĞİMİZ ÖNEM KUŞKULARI GİDERDİ"
Kentsel Dönüşüme başlarken vatandaşların temkinli davrandığını belirten Çelikcan, "Önümüzdeki Sinan Paşa örneği vatandaşlarımızı tedirgin ediyordu. Orası yıllardan bu yana çözülememiş durumda. Ama çok şükür başladık ve 1. etabı bitirmek üzereyiz. Bizim bu işe verdiğimiz önemi ve halkımızın bize verdiği desteğin sonucunda kuşkular giderildi. Bugün burada toplanan kalabalık bunun en güzel göstergesi. Bizler sizler için varız ve elimizden gelen en güzelini yapmak için çalışıyoruz"
Yüreğir Yardımlaşma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Akyürek, yapılan bütün güzel çalışmaları desteklediklerini ve her kim olursa olsun halkın yararına olan bütün çalışmaları bundan sonra da destekleyeceklerini söyledi. Akyürek ’Belediye Başkanımız 2. dönemin ilk yılını doldurmuş durumda. Hizmetlerinde ve faaliyetlerinde şimdiye kadar ahlak dışı ve yasa dışı olumsuz hiç bir şeye karışmaması takdire şayandır" dedi.