Herkesin beklenmedik bir zamanda ihtiyaç duyabileceği kanı, önceden bağışlar yoluyla toplayıp, gerektiği anda şifa bekleyenlere anında dağıtabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı Adana Şubesi, vatandaşların kan bağışına olan ilgisini arttırmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Kızılay, bu amaçla halkın kan bağışına olan duyarlılığını arttırabilecek bütün fırsatları, “İyilik hareketini güçlendirmek” adına değerlendiriyor.
Vakıflar Haftası kutlama etkinliklerinde kan bağışı çalışmasını sürdüren Türk Kızılayı, bu kez halktan Mehter Takımının çaldığı marşlar ve pişirip dağıtılan lokma tatlısı eşliğinde bağış topladı. Ulucami Külliyesi’nde düzenlenen etkinlikle mehter takımı, çaldığı Mehter Marşlarıyla vatandaşlara, köklü tarihimizden aşina oldukları bir müzik ziyafeti çekerken yine geleneklerimizde yer alan lokma tatlısı dağıtılarak ağızlar tatlandırıldı.
Etkinlikte ilk kanı Vakıflar Bölge Müdürü Recep Kafes verdi. Kafes, “Adana’ da böyle anlamlı mekanlarda anlamlı işler yapmak insana haz veriyor. Tarihi mekanların içleri böyle iyilikle doldukça daha bir anlam kazanıyor” dedi.
Daha sonra Recep Kafes’i izleyen bir çok vatandaş müzikle şenlenen, lokma ile tatlanan renkli bir ortamda kan bağışında bulunurken Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Tarihi kurumlarımız bir arada anlamlı etkinliklere imza atıyorlar. Mehter takımı kan bağış etkinliğimize destek verdi, insanlarımız bir taraftan mehter takımını dinlerken bir taraftan da damarlarındaki kanı ihtiyaç sahipleri için bağışlayarak iyiliğe katkı koydular”diye konuştu.
Kan verme etkinliğine Vali Yardımcısı Azmi Yeşil de katılarak “Kızılay’ın çalışmalarını takdirle takip ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.