Adana’nın erkek giyimi konusunda cazibe merkezi haline getirilebilmesine yönelik olarak, tekstilcilerin yoğunlukta bulunduğu Melekgirmez’in adının, “Kocavezir Tekstil Vadisi” olarak değiştirilmesi istendi.
Adana Ticaret Odası’nın 9, 10, 32 ve 33. Grup Meslek Komitelerinin ortak projelerini üstlenen Erkek Hazır Giyim Grubu adına konuşan Mehmet Savatlı, Kocavezir ve Kuruköprü mahallelerinin büyük bölümünü içine alan ve bir kısmı, “Melekgirmez” olarak tanınan bölgenin adının, “Kocavezir Tekstil Vadisi” olarak isimlendirilmesinin, sektörün ülke çapında tanıtımına önemli katkı sağlayacağını, bu bölgedeki potansiyelin harekete geçirilmesiyle de, Adana’nın erkek giyimi konusunda cazibe merkezine dönüşeceğini bildirdi.
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, “Kocavezir Tekstil Vadisi” oluşturulması projesini Adana kamuoyu ve yetkililerin dikkatine taşımak üzere harekete geçtiklerini belirterek şunları söyledi:
“Bu projemizin, Adana’nın erkek giyim sektöründeki payının artırılarak, ihracat olanaklarının yaratılması konusunda ilk adım olacağına inanıyoruz. Kocavezir Tekstil Vadisi Projesi’ne ek olarak; bölgede yer alan çıkmaz sokakların açılması, Pazarlar Caddesi ve 33034 sokaklarda park yasağı uygulanması, Pazarlar Caddesi’ne halen yasak olan Küçüksaat tarafından trafik akışının sağlanması hem lojistik hizmeti sağlayan firmalara, hem de bu bölgede faaliyet gösteren firmalarla çalışanlarına rahat bir nefes alabilme imkanı yaratacak, bölgedeki hareket kabiliyetini büyük ölçüde artıracaktır. Böylelikle trafik ve park sorunundan dolayı bu bölgeye gelmekten imtina eden tekstil alıcılarına önemli kolaylıklar sağlanmış olacağından müşteri sayısı artacak, bölgedeki firmaların yurtiçine ve yurtdışına daha çok mal satabilmelerinin önündeki önemli engeller kaldırılmış olacaktır. Başta Valimiz Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a projemize bugüne kadar verdikleri destekler için Oda olarak şükranlarımızı sunarken, diğer ilgili kişi ve kurumlardan da bu yöndeki girişimlerimize destek olmalarını ve Adana için son derece hayırlı gelişmelerin vesilesi olacağına inandığımız projemizin zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmesini sağlamalarını bekliyoruz.”