AK Parti Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Talip Küçükcan, çözüm sürecinin amacının 40 yıldır akan kardeş kanının durdurulması olduğunu belirterek, “Bayrak üzerinden milliyetçilik yapmıyoruz” dedi.
Küçükcan, Radyo Çukurova’da yayınlanan ve moderatörlüğünü İbrahim Karanfil’in yaptığı ‘Türkiye’nin Seçimi’ programına konuk oldu.
Hafta sonu Adana’da yapılan mitingi değerlendiren Prof. Dr. Küçükcan, “Adanalı Başbakan Davutoğlu’nu bağrına bastı. Davutoğlu ismi bir siyaset adamı olarak Adanalıya çok yakın bir isim. Torosların bir tarafında biz, diğer tarafında Konya ve Ahmet Davutoğlu var. Türkiye’de yeni bir liderin doğduğuna tanıklık ediyoruz. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan çok sürükleyici bir lider olarak karşımıza çıktı ve üç dönem bir siyasi partinin oylarını artırarak iktidar olması çok kolay değildir. Sayın Erdoğan 2002’den bu yana siyasette çok başarılı işlere imza attı. Şimdi ikinci yarı başlıyor ve ikinci yarıda Adana bu mitingle AK Parti’ye verdiği desteği gösterdi. AK Parti Adana’da da birinci parti” dedi.
“MUHALEFETİN VAATLERİ GERÇEKÇİ DEĞİL”
Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini gerçekçi bulmadığını ifade eden Prof. Dr. Küçükcan, “Bu vaatler gerçekçi olsaydı zaten AK Parti yapardı. AK Parti şuanda direksiyonda olan bir parti. Bu konularda karar verme yetkisi şuanda muhalefette değil AK Parti’de. Eğer Türkiye’nin bütçesi buna müsaade etseydi AK Parti bunu yapar, emekli maaşları, asgari ücretli kardeşlerimizin maaşları birden yükseltilirdi. Ama bunun popülist bir yaklaşım olduğunu bildiği için, çünkü rakamlar elinde, bütçe elinde, Merkez Bankası’nın verileri elinde ülkenin gelir ve giderlerini bilen bir parti. Sayın Davutoğlu’da çıkar Adana mitinginde ‘emekliye 5 maaş vereceğiz, asgari ücreti de şu rakama çıkaracağız’ derdi. Ve bunu da uygulayabilirdi. Ama ne olurdu çocuklarımızın geleceğini çalmış olurdu. İşte Ak Parti’nin diğerlerinden farkı bu. Biz geleceği de hesaplıyoruz. Biz bu rakamları zikrettiğimizde kaynaklara bakıyoruz, imkanlara bakıyoruz ve bir borç batağına batmadan tekrar IMF’nin, dünya bankasının kapısında borç dilenmeden bunlar nasıl yapılır bunu düşünüyoruz. Türkiye rasyonel politikalar yürüterek ileriye doğru gidebilir” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ”
Parlamenter Sistem’in Türkiye’de ister tek parti olsun, ister koalisyon olsun verimli çalışmadığını belirten Prof. Dr. Küçükcan, şöyle devam etti:
“Vesayet rejimleri, vesayet kurumları oluşturuldu. O nedenle biz Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’nin geleceği için daha elzem olduğunu düşünüyoruz. Daha hızlı, daha güçlü kararlar alabilecek ve pek çok ideolojik parçalanmayı da ortadan kaldırabilecek bir sistem olarak görüyoruz. Bu sistemle temsil sorunu da ortadan kalkacak. Partiler yüzde 10 barajına itiraz ediyor, biz temsil edilemiyoruz diyor. Bunlar haklı şikayetler, haklı taleplerdir. Başkanlık Sistemi olduğunda bütün bu siyasi parçalanmışlıklar ortadan kalkacak, kimse biz temsil edilmiyoruz demeyecek. O nedenle biz Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’nin önümüzdeki dönemde karşılaşacağı büyük problemlerin çözümünde etkili bir alan açacağını düşünüyoruz.”
"ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK PROJESİ"
Çözüm sürecinin amacının ülkede 40 yıldır akan kanın durdurulması olduğunun altını çizen Prof. Dr. Küçükcan, “Çözüm sürecinde Allah’a şükür önemli bir yere gelindi. Kardeş kanı akmasın, insanlar düşüncelerinden dolayı ellerine silah almasın. Türkiye bu noktada iyi bir yere geldi. AK Parti risk alarak milli birlik ve kardeşliği temin etmek için çalışıyor. Bu konuda zaman zaman eleştirilerde yapıldı. Şunla konuştu bunla masaya oturdu deniyor. AK Parti’nin temel felsefesi şu; biz tek vatan fikrinden asla vazgeçmiyoruz, tek bayrak fikrinden asla vazgeçmiyoruz, tek millet fikrinden asla vazgeçmiyoruz. Dolayısı ile burada bölünme, parçalanma, ülkeyi zor duruma sokma gibi bir takım düşünceler kimsenin aklına gelmesin. Biz asla milli birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermiyoruz. Bu işin elbette bir güvenlik perspektifi vardır ve gerekli tüm önlemler alınmalıdır ama işin diğer yönleri, siyasi yönleri ihmal edildiği için bir noktaya gelinememişti şimdi iyi bir noktadayız. Yinede dikkatli olmak gerekiyor, yinede birlik ve beraberlik ruhunu zedelememek gerekiyor. Onun için bu seçimler bizim açımızdan son derece önemli eğer bizim seçmenimiz Türkiye’nin geleceğinde birlik ve beraberliğine inanıyorsa AK Parti diyor. Biz bu konuda ısrarlıyız. Bazı partiler milliyetçilik rüzgarları estiriyorlar. AK Parti hiçbir zaman kağıt üzerinde bir milliyetçilik yapmadı. Sadece bayrak üzerinden milliyetçilik yapmıyor. Asıl milliyetçiliği AK Parti hizmette yapıyor. Biz vatan sevgisini kuru kuru bir söylem olarak ortaya atmıyoruz. Milli birlik ve bütünlüğü sağlamak en büyük vatan sevgisidir diyoruz” diye konuştu.