AK Parti Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Talip Küçükcan, “Sloganla, el işaretleri yapmakla milliyetçilik olmaz, icraatlarla olur” dedi.
Küçükcan, yaptığı açıklamada, AK Parti’nin milletten başka herhangi bir güce sahip olmadığını ifade ederek, “Birileri gibi dış güçlerden medet uman, ithal seçim kampanyaları düzenleyen, başkaları tarafından dizayn edilmiş kadrolara sahip değildir. Bir tek işbirliği vardır, bir tek güvencesi vardır, o da millettir. AK Parti kadroları milletin ta kendisidir. Böyle olduğu için de yerlidir ve millidir" diye konuştu.
Milliyetçiliğin icraatlarla olabileceğini belirten Küçükcan, "Sloganla, el işaretleri yapmakla milliyetçilik olmaz. Ecdadın bütün dünyadaki eserlerine sahip çıkmakla milliyetçilik olur. Oralara gitmekle milliyetçilik olur. Bugün Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin babasının türbesini inşa-restore eden AK Parti’dir. Atatürk’ün babasının doğdu evi inşa-restore eden de AK Parti’dir. Milliyetçi söylemlerle, meydanlarda kendi aldıkları kararı o zaman kurulmamış bir partiye mal etmek için ip atarak siyaset yapanlar, genel merkezlerinde otururken, tarihteki ilk yazıt olan Orhun Abideleri’nin bulunduğu Karakurum’a giden Recep Tayyip Erdoğan, asfalt olmayan hava alanına inmiştir. Orhun Abidelerinin olduğu yerde Karakurum’da 60 kilometre duble asfalt yapılmıştır. Biz tarihteki ilk Türk yazıtlarının olduğu yeri korumuşuz, bakıp, onarmışız, Moğolistan’da da olsa sahip çıkmışız. MHP’de gelmiş genel merkezlerine Orhun Abideleri’nin maketini dikmiştir. Aramızdaki fark budur” şeklinde konuştu.
"SLOGANLA MİLLİYETÇİ OLUNMAZ"
AK Parti’nin milli değerlerine sahip çıktığını belirten Küçükcan, söyle devam etti:
“Bilinmeli ki, kim milliyetçiyim, kim milliyetçilik diyorsa en büyük milliyetçi AK Parti’dir. Eğer sen ay yıldızlı bayrağını binlerce kilometre ötede, Orta Asya steplerine, Afrika’da bir çok yere, Orhun Yazıtları’na dikebiliyorsan, insanların buradan kalkıp Mynmara gidiyorsa, eğer senin gemilerin Filistin’deki insanların nakledilmesini sağlıyorsa, dünyanın neresinde zulüm gören varsa ilk umut olarak Türkiye’yi görmeye başlamışsa, işte milliyetçilik budur. Birileri sadece konuşurken sözde milliyetçi, sözde vatansever, sözde Atatürkçü olmaktan öteye gidememişken AK Parti iş yapmıştır, eser üretmiştir.
Asıl milliyetçilik, kabalık değil, tıpkı bu milletin medeniyeti gibi zerafettir, nezakettir. Asıl milliyetçilik, mesnetsiz ithamlarla, iftiralarla, hakaretlerle saldırmak değil, ortaya bir fikir, bir görüş, bir düşünce koyabilmektir.
Milliyetçilik kendilerini birleştiren dil, tarih veya kültür bağlarından bir üst yapı oluşturabilmiş toplumların ortak bir tarih bilincinde, kaderdaşlık değerlerine sahip çıkarak, aynı coğrafyada yaşamalıdır. Etnik unsurları ayrışma vasıtası olarak kullanmak; bu topraklarda bin yıldır beraber yaşayan insanların kardeşliğine ihanettir. Bu gün Milliyetçiliği ırkçılık sanan zihniyetler, toplumun tamamını kucaklayacak söylemlerden uzak olan beyinler, milliyetçiliği de, sözde siyasi söylemleri olan halkların kardeşliği anlayışını da tekellerin de sanan siyasi oluşumlar, hiç bir zaman bu milletin tamamının gönlünde yer bulamamıştır, bulamayacaktır da."
"MİLLİYETÇİLİK HİZMETLERLE OLUR"
Milliyetçiyim diyerek ortalığa çıkanların, önce gidip, kendi milletlerinin tarihini öğrenmesi gerektiğini ifade eden Küçükcan, şunları dile getirdi:
“Osmanlı’yı reddedenler, Selçuklu’yu reddedenler, reddi miras yapanlar milliyetçi olamazlar. Sadece deniz kıyısında ya da sadece İç Anadolu’da siyaset yapanlar, bütün Türkiye’yi kucaklamış bir anlayışa söz söyleyemezler. Biz yurdumuzun her karış toprağında siyaset yapıyoruz. Belirli alanlara sıkışmış bir zihniyet değiliz.
Bizim milliyetçilikten anladığımız millete sahip çıkmaktır. Millete hizmet etmektir, değerlere sahip çıkmaktır. Bugün milliyetçiyim diyenlerin döneminde Türk Lirası ne haldeydi? Şimdi ne halde? Türk parasına hem iç piyasada hem dış piyasada itibar kazandıran AK Parti’dir. Göreve geldiğimizde dünyanın 26. büyük ekonomisiydik, şimdi 16. büyük ekonomiyiz. 2023’de inşallah ilk 10 ekonomi içine gireceğiz. Eskiden denizin altından otoyollar, trenler geçen büyük projeleri yapmayı bırakın, hayal bile edemezdik. Piyade silahını yurt dışından getiren, insansız hava araçlarını İsrail’den alan Türkiye, şimdi kendi ANKA isimli insansız hava araçlarını üretiyor. Kendi tankını, kendi savaş gemisini üretiyor. Türkiye’nin dört bir yanı hızlı trenlerle donanıyor. Etnik, dini ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız; vatanı ve milleti bütün unsur ve değerleri ile kucaklıyor ve seviyoruz. Bizim vatan sevgimiz ve milliyetçiliğimiz millete hizmet etme sevdası, ülkemizi karış karış imar etme ve kalkındırma sevdasıdır. Milliyetçilik işte bu hizmetlerle olur, havaalanları inşa etmekle olur, doğuda insanlara baskı yapıp batıda barış söylemleri üretmekle değil, genel merkezlerden ahkam kesmekle değil, Hakkari’de miting yaparken Türk bayrağı asmamak ön şartını kabul ederek değil. İcraat yapmakla, bütün ülkeyi kucaklamakla olur."
HDP’nin bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten; MHP’nin ırkçı anlayışın artık toplum nezdinde anlamsızlaştığının farkında olduğunu, CHP’nin ise toplumun değerlerine rağmen siyaset yapmanın artık mümkün olmadığını anladığını ifade eden Küçüncan, "Bugün hepsi ‘Türkiye Partisi olacağız’ söylemlerini beyannamelerine alıyorsa, bu AK Parti’nin başarısıdır. Ama şu unutulmamalıdır. Bu millet ne kendi değerlerini aşağılayan, her şeye muhalefeti elitistlik sayan zihniyetlere, ne iftirayı, devlet içerisinde yuvalanmayı, ihaneti, dine hizmet sayan sözde ‘mülaaneci’ hainlere, ne de iç huzuru bozmak için ülkenin farklı yerlerinde duruma göre pozisyon alan bölgesel siyasetçilere pirim vermemiştir, vermeyecektir de. Bu millet ancak kendi değerlerine yakın, aynı anlayış ve yaşam şekline sahip, kendi içerisinden çıkan insanlara sahip çıkmıştır, vaatlere değil, hizmete oy vermiştir" şeklinde konuştu.