Yüksek irtifa dağcısı ve akademisyen Doç. Dr. Gülnur Tumbat, aralarında Everest’in de olduğu ‘Dünya’nın 8 Zirvesi’ne tırmanan ‘İlk Türk ve ilk Türk kadın’ olma hedefini Doğanay Lita Limonata’nın sponsorluğuyla gerçekleştirecek.
Türkiye’nin sıvı gıda sektöründe önde gelen firmalarından Doğanay Gıda, yeni markası Lita Limonata’yı üretim merkezi Adana’da düzenlediği basın lansmanıyla tanıttı.
Markanın ekran yüzü akademisyen ve yüksek irtifa dağcısı Doç. Dr. Gülnur Tumbat’ın da katıldığı basın toplantısında, Lita’nın reklam, tanıtım ve pazarlama stratejileri anlatıldı. Aralarında Everest’in de olduğu ‘Dünya’nın 8 Zirvesi’ne tırmanan ‘İlk Türk ve İlk Türk Kadın’ olma hedefini Lita sponsorluğuyla tamamlayacak olan Tumbat, Lita Limonata’nın içeriğindeki ambalajındaki teknolojilere vurgu yaparak markaya olan inancını anlattı.
2005 yılından bu yana San Fransisco Eyalet Üniversitesi’nde dersler verdiğini anlatan Tumbat, “Yaptığım işleri büyük hedeflere yönlendirmeyi seven birisiyim, bu dağcılık için de geçerli” diye konuştu. Dünyada her kıtanın en yüksek zirvesine tırmanmayı içeren ‘Dünya’nın 8 Zirvesi’ projesi kapsamında kendi imkanlarıyla şuana kadar 4 zirveyi tırmandığını anlatan Doç. Dr. Tumbat, “Mesela Güney Amerika’da en yüksek dağ olan 6 bin 962 metrelik Aoncagua ile Kuzey Amerika’da 6 bin 193 metre yükseklikteki McKinley dağlarına tırmanmış ilk ve tek Türk kadınıyım” diye konuştu.
“HEM SAĞLIKLI, HEM HAFİF”
Asya Kıtası’nın en yüksek dağı olan Everest de dahil, kalan 4 zirveye tırmanarak projeyi tamamlayan ‘İlk Türk ve İlk Türk Kadın’ olma hedefini Lita Limonata’nın sponsorluğuyla devam ettireceğini anlatan Doç. Dr. Gülnur Tumbat, Lita Limonata’yı tercih etme sebeplerini şöyle anlattı:
“Lita’yı tercih etme sebeplerimden ilki geleneksel içeceklerimizden biri olması. Yani, lezzetin damak tadımıza uygun olması. İkincisi, bu lezzetin koruyucu ve kimyasal renklendirici içermiyor olması. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, ambalajı. Lita’da limonata direk cam ile temas ediyor. Bu sebepten, aslında camdan farkı yok. Bir de üstüne çok hafif ve cam gibi kırılma-çatlama gibi bir riski yok. Biz dağa tırmanırken, en uzun süre dayanabilmek adına mümkün olduğu kadar hafif taşımak zorundayız. Ayrıca kırılıp, bize zarar verme riski olan ambalajlarla gidemeyiz. Hem lezzetli, hem sağlıklı ve faydalı, hem de hafif olan bu ürünü gittiğim dağlara götürebilecek olma fikri beni çok heyecanlandırdı. Taşıdığımız yükler ve dağlarda yediğimiz, içtiğimiz gıdalar düşünülünce, bu büyük bir risk.”
“43 MİLYON YATIRIM YAPILDI”
Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay ise son 2 senedir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2. fabrikaları için çalıştıklarını anımsatarak, fabrikalarında farklı büyüklüklerde 5 hat olduğunu ve bu hatların tam kapasite ile çalıştığında yıllık 240 milyon litre üretim yapabileceklerini kaydetti. Bu yıl için kurdukları 2. Fabrikada 80 milyon litre üretim hedeflediklerini vurgulayan Doğanay, bugüne kadar fabrika, hat ve Ar-Ge için 43 milyon Euro yatırım yaptıklarını dile getirdi. Fabrikalardaki bazı hatlar sayesinde tesislerinin dünyada eşi benzeri olmadığını ifade eden Doğanay, tesislerinin dünyanın 4 bir köşesinden ziyaretçi akınına uğradığını anlattı. Lita Limonata’da koruyucu ve kimyasal renklendirici olmadığının altını çizen Doğanay, “Lita, Gülnur Hoca ile dünyanın en yüksek zirvesine çıkacak ama siin takdirlerinizle çıkamayacağı zirve yok” ifadelerini kullandı.
Lita Limonata basın toplantısında Lita’yı ve ambalajı CamPET’i sağlık açısından ele alan Gıda Mühendisi Dila Beşen de CamPET’in Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ve USDA tarafından kabul görmüş bir ambalaj olduğunu vurgulayarak, “CamPET, iç yüzeyinin tamamen cam ile kaplanmış olması nedeniyle ürünün pet ile temasını önleyebilmekte ve böylelikle içerisindeki ürünün tazeliğini ve lezzetini uzun süre koruyabilmektedir” şeklinde konuştu.