Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Her Türk evladı, milli şuurumuzu zirveye taşıyan Başbuğ Alparslan Türkeş’i, gönlünde en müstesna yerde saklamalıdır” dedi.
MHP’nin İlk Genel Başkanı Merhum Alpraslan Türkeş’in vefatının 18. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Yusuf Baş, “Bugün, ülkemizin ve milletimizin iç ve dış düşmanlara karşı bir ve bütün olarak, kardeşlik ve huzur içinde varlığını sürdürme, karnı tok, sırtı pek olarak yaşama ve yaşatma mücadelesinde hayatını adayan, bu uğurda çile, cefa çeken ve hatta işkencelere reva görülen büyük devlet adamı, muhteşem Türk milliyetçisi, Türk Dünyasının Başbuğu Merhum Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının 18. yıldönümünü idrak ediyoruz” diye konuştu.
NEFESİ MORAL VEREN BİR LİDERDİ
Baş, şöyle devam etti:
“Başbuğ Alparslan Türkeş, sadece Türkiye için değil, bütün Türk cumhuriyetlerinde, bütün akraba topluluklarda da bilinen, sevilen, nefesi ile moral veren büyük bir liderdi. Üstün ahlakı, yüce devlet sevgisi, büyük vatan aşkı, Türklük sevdası, Turan ülküsü; bu değer ve hedefler için ortaya koyduğu çelikten imanı, kararlılığı ve dev sabrı O’nun en belirgin özelliklerindendi. Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Milleti’ne karşı yapılan saldırılarda geçmişte en büyük bedelleri ödeyen, bugün de yine varlıklarıyla ihanete ve husumete karşı en büyük seti oluşturan, istikbal için en büyük umudu veren sayısız Türk milliyetçisi, sayısız Ülkücü de yine O’nun eseridir. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse, her Türk evladı, milli şuurumuzu zirveye taşıyan Başbuğ Alparslan Türkeş’i, gönlünde en müstesna yerde saklamalıdır.”
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş mesajını şu ifadelerle bitirdi:
“İşte bugün; büyük milletin büyük bir evladını, büyük bir liderini yitirmenin verdiği kederin tazelendiği günlerdeyiz. 18 yıldır geçen günler uzadı, sanki asra bedel oldu. Bu kederle birlikte, Başbuğ’un ülkü bayrağını onurla dalgalandıran Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde Türk milliyetçileri, Ülkücüler olarak her birimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’in birer evladı olarak O’nun kutlu mirasına sahip çıkmaya, lider ülkü Türkiye hedefinde O’nun izinde yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’i ve ebediyete intikal etmiş O’nun yol arkadaşları bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”