MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, 526 milyon dolar harcamayla yapımı tamamlanan Adana Metrosu’nda (Adana Raylı Taşıma Sistemi) vatandaşlarla seyahat edip, partisine destek istedi.
Milletvekili Adayı Demet Çardak ile birlikte sabah erken saatlerde metro yolculuğu yapan Seyfettin Yılmaz, hemşehrilerine çiçekler vererek, “günaydın” dedi, hayırlı işler diledi.
Yılmaz ve Çardak, 14 kilometrelik güzergah boyunca her iki yönde vagonları gezip, kısa süreli sohbetler yaparak, vatandaşlardan MHP’ye oy istedi.
İnşaatı 11 yılda tamamlanan ve 526 milyon dolara olan Adana Metrosu’nun hazine garantili dış kaynaklı kredi borcundan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelirinin yüzde 40’ının kesintiye uğradığını dile getiren Seyfettin Yılmaz, “Ankara, İstanbul ve Antalya’da yeni metro ve tramvay hatlarının yapımını bakanlık üstlendi. Ama, söz konusu Adana Metrosu olunca, verdikleri sözü unuttular. AKP iktidarı seçimlerde aldığı başarısız sonuçlardan dolayı Adana’yı cezalandırıyor. 4 yıl önce söz verdiler ama metronun borç yükü hala Adana’nın sırtındadır” dedi.
"ADANALI HESABINI SORAR"
Metro borcu devralınsaydı ortaya çıkacak kaynakla belediye hizmetlerinin daha hızlı gerçekleşebileceğine dikkati çeken Yılmaz, “Adana’ya verdiği sözleri yerine getirmeyen AKP iktidarına hemşehrilerim 7 Haziran’da gereken dersi verecektir. Adanalıları cezalandırmak neymiş, o zaman anlayacaklar. Milletimizin desteğiyle göreve gelecek MHP iktidarında, Adana’yı bu borçtan kurtaracağız, 8 kilometrelik Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattının yapımını da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Seyfettin Yılmaz, daha sonra Yeşilyurt Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yaptı. MHP Seyhan İlçe Başkanı Bünyamin Kaya ve Seyhan Kadın Kolları Başkanı Zebüyde Parlak ile birlikte işyerlerini gezen Yılmaz, burada da MHP’ye destek isteyip, vatandaşlarla dertleşti. Bir fırına uğrayan Yılmaz, iş yeri önünde kesilip, odun yapılmış narenciye ağaçlarını görünce, “İşte çiftçimiz narenciye bahçesindeki ağaçlarını kesmiş, odun yapmış. Çünkü ürünü para, etmiyor, dalında kalıyor.Bu odunlar, binbir emekli bahçe tesis eden çiftçimizin çaresizliğinin kanıtıdır” dedi.