Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Anneler Günü nedeniyle şehit annelerinin acılarını paylaştı
Prof. Dr. Yuvalı, yaptığı açıklamada, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır dileyip, gazilerimize minnet ve şükranlarını sundu.
MHP’li Yuvalı, terörle mücadelede binlerce asker ve polisin şehit düşüp gazi olduğunu, sivil vatandaşların yaşamlarını kaybettiğini ve milyarlarca doların harcandığını söyledi.
Bugünkü Türkiye tablosunun, milli ve manevi değerlerimizin aşındırıldığı, terörün azdığı, bölücülüğün cesaret bulduğunu belirten Prof. Dr. Yuvalı, "Terörü, insanımızın can ve mal güvenliğini, milli birliğimizi, demokrasimizi ve ekonomik gelişmemizi tehdit eden en büyük tehlike olarak kabul eden Partimiz, terörle mücadeleyi hiçbir şartta ihmal edilmemesi gereken milli bir politika olarak ele alacaktır. Bu kapsamda terör belasından ülkemizi kurtarmak için etkili, sonuç alıcı ve çok boyutlu politikalar uygulanacaktır" dedi.
Prof. Dr. Yuvalı, teröristle müzakere değil mücadele edileceğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Teröristi merkeze alan mücadele anlayışı yerine, terörle mücadele ‘topyekün mücadele’ olarak ele alınacaktır. Terörle mücadele sırasında haksızla haklı, suçsuzla suçlu ayırt edilecek ve mücadele hukuk devletinin yöntemleriyle kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Siyasi, lojistik ve finans boyutu itibariyle terörün uluslararası desteklerine karşı etkili tedbirler alınacaktır. Teröre finansman desteği sağlayan uyuşturucu, akaryakıt, insan kaçakçılığı ile etkili mücadele edilecektir. Ülkemizi tehdit eden terör hiç bir ülkenin inisiyatifine bırakılmadan yok edilecektir. Güvenlik güçlerinin kışla ve karakola hapsedilmesi uygulamasına son verilecektir. Türkiye’nin jeo-stratejik konumu, tarihi ve kültürel mirasından doğan yükümlülükleri, bölge ve dünya barışının tesisinde üstleneceği rol nedeniyle güçlü ve caydırıcı bir savunma sistemi tesis edilecek ve sürdürülebilir kılınacaktır."
MHP’li Prof. Dr. Yuvalı, gaziler, şehit yakınları, maluller gazilere ve şehit ailelerine yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olmasının sağlanacağını, ordu ve polis vazife malullerinin haklarının iyileştirileceğini, gazilerin, şehit ailelerinin ve malullerin öncelikli olarak işe yerleştirilmelerine imkan tanınacağını kaydetti.
Yuvalı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Kongresinden dönerken içinde bulunduğu midibüsün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Turak’ın annesi Zeynep Turak’ı da evinde ziyaret ederek acısını paylaştı.