Malatya’da Gezici Ağız ve Diş Sağlığı aracında öğrencilerin diş bakımı yapıldı.
Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda öğrencilere diş bakımı yapıldı. Diş bakımı sonrasında ise çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının 2014 yılında başlattığı koruyucu ağız ve diş sağlığı programı kapsamında Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin diş bakımı yapıldı. Öğrencilerin diş bakımlarının yapılması için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Gezici Ağız ve Diş Sağlığı aracı hizmete sunuldu.
Bu araç sayesinde hem okullara gidilerek öğrencilerin diş bakımları yapılıyor hem de kırsal kesimlerde diş sağlığı hizmeti sunuyor. Araçta diş bakımının yanı sıra diş çekimi ve diş apsesinin tedavisi de yapılıyor. Araçtan Engellilerde rahatlıkla faydalanabilecek.
Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin de diş taraması yapılarak öğrencilere diş fırçası ve diş macunu verildi. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener araçlarda çocukların diş bakımı yapılırken öğretmenlere de eğitimlerin verildiğini söyledi. Ağız Diş Sağlığı Proje Koordinatörü Diş Hekimi Şelale Şahin de amaçlarının öğrencilere diş bakımı bilincini yerleştirmek ve aynı zamanda sağlıklı diş için yapılması gerekeni anlatmak olduğunu söyledi.