Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen, Malazgirt Ortaokulu Müdürü Süleyman Mihricihan’ın 2 kişi tarafından darp edilmesini basın açıklaması yaparak kınadı.
Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Türk Eğitim-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve Eğitim Sen Adana İl Temsilcisi Ahmet Karagöz, basın açıklamasından önce okul müdürü Mihricihan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, yaşanan olay hakkında bilgi aldı.
Ardından okul önünde basın açıklaması yapan Başkan Selahattin Dolgun, müdür Mihricihan’a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Okul öğretmen ve idarecilerinin sahipsiz olmadığını vurgulayan Dolgun, öğretmene yapılan bu tür çirkin olayları Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmen ve idarecilerin öğrencilerin geleceği ile ilgili çalıştıklarını kaydeden Başkan Dolgun, “Okullarda can güvenliği yok. Öğretmenler sınıflarda ders işleyemez hale geldi. Bizler sendika olarak öğretmen ve idareci arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu olayın bir daha yaşanmaması konusunda başta Adana Valisi olmak üzere, Adana İl Milli Eğitim Müdürü’nü uyarıyoruz, öğretmenin can güvenliğini sağlamak sizlere düşüyor” diye konuştu.
Eğitim Sen Adana İl Temsilcisi Karagöz de bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.