Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, onkoloji servislerinde görevli hemşirelere ve hasta bakıcılara psikolojik eğitim verdi.
Onkoloji hastalarına yardım etmenin zorluklarına değinen Psikolog Telmaç, “Özellikle hastalığının teşhisi yeni konmuş, kemoterapiye başlamış, vücut bütünlüğü bozulmuş ve uzun süreli yatmak zorunda kalan hastalara ve onların yakınlarına öncelikle onları anladığımızı hissettirmeli ve ne kadar değerli olduklarının bir kez daha farkına varmalarına yardımcı olmalısınız” dedi.
Onkoloji hastalarına güven vermenin, yakın olabilmenin ve hastalık sürecinin tümünde adeta bir aile bireyi gibi yaklaşmanın önemine değinen Telmaç, “Tüm bu süreçlerde ister istemez hastalara hizmet veren hemşireler ve hasta bakıcılar da ruhsal olarak yıpranmakta, strese girmekte ve belki de tükenmişlik sendromu yaşamaktalar. Çünkü onların yaptığı iş de kolay değil. O nedenle, çalışan tüm hemşirelerimizin ve hasta bakıcılarımızın ruh sağlığının yerinde olmasını hedefliyoruz ve bu tarz psikolojik eğitimler ile bunun için çalışıyoruz” dedi.
Psikolog Telmaç eğitimin son bölümünde, “Hastaların çalışanlarımız ile kendilerini aynı aileye mensupmuş gibi hissetmelerini sağladığımız an büyük bir yol kat etmişiz demektir” diye konuştu.