Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), Çukurova Kalkınma Ajansı desteğinde yürüttüğü “Ormanlardan Bal Akıyor” ve “Ormandan Sağlıklı Yaşamın Sırrı Sedir Mantarı” projelerini tamamladı.
Her iki projenin kapanış çalıştayında bir araya gelen paydaşlar projelerin son aşamasını değerlendirdi. Çalıştaya, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol başta olmak üzere Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, Meteoroloji VI. Bölge Müdürü Ahmet Kocaman ve Bakanlık VII. Bölge Müdürlü Etem Boz, Çukurova Kalkınma Ajansı Temsilcisi Ertan Zibel, Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ve muhtarlar katıldı.
Çalıştayın ilk konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek maddi ve manevi destek sağlayan Çukurova Kalkınma Ajansına, Arıcılar Birliğine ve muhtarlara şükranlarını sundu. Uygulamaya konulan projelerin yöre halkına geçim kaynağı olacağını ve yaşam standartlarını yükselteceğini belirtti. Erol ayrıca, gelir getirici ve halkın refah seviyesini yükseltici bu tür projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra söz alan Çukurova Kalkınma Ajansı ve Arıcılar Birliği temsilcileri, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından uygulanan her iki projenin de yöre halkına büyük faydalar sağlayacağını ve özellikle bal üretiminde Çukurova Bölgesinin lider konumda olacağını vurguladılar.
Kapanış çalıştayının devamında Proje Koordinatörü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Hakan Doğan ve Şube Mühendisi Ahmet Üçgül, projeler hakkında birer sunum yaparak uygulama aşamaları ve sonuçlarını değerlendirdiler. Sunumlarda, Arı Balı ve Sedir Mantarının bölgedeki potansiyeli, üretimlerinin artırılması, pazarlanması ve gelecek hedefleri rakamlarla ifade edildi.
Çalıştay, her iki projeye destek sağlayan Çukurova Kalkınma Ajansı Temsilcisi Ertan Zibel ve Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya’ya birer sertifika takdim edilmesiyle son buldu.