Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde saygı duruşunda bulunuldu ve poliklinikler hizmete 30 dakika geç başladı.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına hastanede görevli doktorlar ve personeller katılırken Dr. Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Başhekim Op. Dr. Mehmet Bayrak, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “İnsanlarımızın sağlığı için canla, başla, özveriyle ve ayrım gözetmeksizin görevini yürüten sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Amacı önce insan sağlığı ve hayatı olan biz tabiplere ve sağlık çalışanlarına bu iyiliğin karşılığının canımızla ödenmiş olması bizi derinden sarsmıştır. Son yıllarda sağlık sektöründe yaşanan şiddet olayları artık son bulmalıdır. Bu şiddeti uygulayanlara karşı gerekli kanuni ve cezai yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir” dedi.
Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Bayrak, “Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Karşılıksız iyiliğin, sevginin ve hoşgörünün sembolü olan sağlık sektörümüzde bizleri böylesine kahreden olayların yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Ortadoğu Hastanesi olarak bu hain saldırıda hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kendisi de meslektaşımız olan eşi Dr. Funda Furtun’a sabırlar diliyoruz. Tüm ülkemizin ve sağlık camiamızın başı sağolsun” dedi.
Basın açıklamasının ardından Ortadoğu Hastanesi’nde poliklinikler 30 dakika hizmete geç başladı.