AK Parti Adana Milletvekili adayı Fatma Güldemet Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye “Siyaseti bu kadar ucuzlatıp, bu kadar ayağa düşürmek hoş değil” dedi.
TV A’da yayınlanan ve moderatörlüğünü Nedim Soylu’nun yaptığı ‘4. Kuvvet’ programına konuk olan AK Parti Adana Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana’ya yapacağı ziyaretle ilgili konuşmasını sert sözlerle eleştirdi. Sarı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına nerede, ne zaman, ne konuşacağını söylemek, bu şekilde yorum yapmak kimsenin haddi değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları geçen yıl Cumhurbaşkanını seçti ve o koltuğa oturttu. Seversiniz sevmezsiniz o ayrı bir meseledir ama saygı göstermek zorundasınız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır kendisi ve en üst kademede olan kişidir. Saygı gösterdiğiniz zaman saygı ile karşılık alırsınız. Siyaseti bu kadar ucuzlatıp bu kadar ayağa düşürmek hoş değil. Özellikle bunu Adana’da yapıyor olmamız hiç hoş değil. Pek çok belediye ve pek çok belediye başkanı var ama üslubu bu kadar düşürüp ulusal basının diline dolanan bir tek Adana var. Ben bunu anlamıyorum. Adana’mız neden her zaman kavgalarla, adliye olayları ile sokaktaki kavgalarla anılıyor? Neden bu şekilde reklamımız yapılıyor? Neden biz bir muhalefet partisi genel başkanının Adana’yı tanımlarken kullandığı Adana mavrası benzetmesi ile tüm Türkiye’ye lanse oluyoruz. Biz Adana’nın marka değerini artırmaya çalışırken Adana’yı sağlık kampüsü ile stadı ile adliye sarayları ile müzesi ile havaalanı ile marka değerini artırmaya çalışırken neden ağızdan çıkan basit bir cümle ile bütün ulusal basının gündemine düşüyoruz? Hizmetlerini anlatsın ki karşılığını alsın. Laf atarak, sataşarak hiçbir yere varılmaz. Sonuçta kaybeden her zaman için Adana olur” şeklinde konuştu.
“ADANA YAŞANABİLİR OLMAKTAN UZAKLAŞIYOR!”
Adana’nın şuanda yerel yönetimler anlamında, kent yaşamı anlamında maalesef yaşanabilir bir şehir olmaktan her geçen gün uzaklaştığını belirten Sarı şöyle devam etti:
"Adana’nın bir master planı olmadığı için veya kağıt üzerinde kalan bir master planı olup da günlük hayatımızda bunun sürekliliğini sağlayamadığımız için bugün Adana gelişiyor, büyüyor ama gelişip büyürken çarpık bir kentleşme ile büyüyor. Bizim kent planı içinde sosyal alanlarımız, dini tesislerimiz, kamu binalarımız, yaşam alanlarımız diye ayırmamız gereken bölgeler biri ile iç içe geçmiş durumda. Bir bakıyorsunuz sanayi bölgesinin ortasında konut projesi gelişiyor, bir bakıyorsunuz dini tesis olan yer konuta çevriliyor, sosyal alanlar, park alanları imar değişikliği ile değişiyor konuta dönüyor. Adana’da yerel yönetimlerden kaynaklanan çok ciddi sorunlarımız var.”
“MİSYON VE VİZYON SAHİBİ OLMAK”
Belediyecilik anlamında Adana’nın gittikçe zayıflayan, gittikçe gerileyen bir belediyecilikle bugüne geldiğini dile getiren Sarı, “Geçmişte vatandaşımız ucuz ekmek, ucuz otobüs vaadiyle oy veriyordu Büyükşehir Belediye Başkanına. Biz ucuz ekmek ucuz otobüs peşinde koşarken komşu illerimiz, daha önce bizden geride olan iller daha öngörülü davrandılar ve daha ileriye doğru gittiler. Daha güzel işlere imza attılar. Bu noktada genel seçimler kadar yerel seçimlerde önemli. Yerel seçimlerde vatandaşın hizmet verecek kişiyi, hizmet verecek partiyi tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bazen soruyorlar illa Ak Parti olmazsa hizmet olmaz mı diye. Bu sorulara Eskişehir örneğini veriyorum. Eskişehir Belediyesi Ak Partili bir belediye değil. Ama Eskişehir şuanda Türkiye’nin en çok turist çeken illerinden biri. Bu misyon ve vizyon sahibi olmakla ilgili. Bu şehre hizmet etme anlayışı ile gelmekle ilgilidir. İşte bizim bunu yakalamamız lazım” diye konuştu.