Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, CHP iktidarında tarım sektörünün rahat bir nefes alacağını söyledi.
Şevkin, Yüreğir’e bağlı Çelemli ve Akpınar köyündeki çalışmaları sırasında tarım işçileriyle görüşen, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi.
Tarımdan elde edilen gelirin düştüğüne dikkati çeken ve karınlarını çok zor doyurduklarını belirten tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerini dinleyen Şevkin, “Mazotun çiftçiye özel 1.5 liraya düşürülmesi hem tarım işletmelerini hem de tarım işçilerini rahatlatacak. Çiftçi ürününü gerçek fiyatında satabileceği gibi girdi maliyetlerindeki düşüş nedeniyle yatırımının karşılığını alacak. Üreticinin haklı kazancı tarım işçilerine de olumlu yansıyacak. Tarım işçileri de sıcak-soğuk demeden çalıştığı tarladan vatandaşın sofrasına sunduğu ürünlerden elde edilen gelir sayesinde emeğinin karşılığını alacak. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da ürettiği sütü tüccara değerinde satacak” dedi.
“PAMUK EKİM ALANLARI DARALDI”
Adana’da tarım sektöründen yüksek verim elde eden çiftçinin ürününü maliyetinin altında satmak zorunda bırakıldığını anımsatan Şevkin, “Pamuk ekim alanları yüksek girdi maliyeti nedeniyle daraldı. Buğday ve mısır üreticisi her yıl neredeyse zararda. Narenciye ürünlerinde Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri Adana olmasına rağmen üretici ürününü dalında bırakıyor. Üretici, binbir emekle yetiştirdiği ürününü toplama maliyetinin altında satmamak için narenciyeyi dalında çürümeye terk ediyor. CHP iktidarında üretici hak ettiğini alacak. Yüksek verim çiftçinin başına bela değil ödül olacak” diye konuştu.
Şevkin, Adana’da birinci sınıf tarım arazilerinin de yapılaşmaya açılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.