Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pınar mahallesinde beraberinde Başkan yardımcıları, daire müdürleri, mahalle muhtarı Saniye Çelik ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile kapalı semt pazarının temelini attı.
Tören alanında mahalle halkının ilgisi ve coşkusuyla karşılanan Başkan Karalar, vatandaşın tek, tek elini sıkarak selamlaştı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, yıllardır semt pazarının kurulması için çalıştıklarını ancak muvaffak olamadıklarını söyledi. Muhtar Çelik, “Çok şükür ki sayın başkanımız sesimizi duydu, kısa sürede semt pazarının yereni tespit etti ve şimdi de temelini atıyoruz. İşte sosyal demokrat belediyecilik farkı. Allah kendisinden razı olsun. İyi ki varsınız” diye konuştu.
Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, konuşmasının ardından Başkan Karalar’a çiçek sundu.
Başkan Karalar, ise seçim öncesi verdikleri tüm hizmet sözünü yerine getireceklerini kaydetti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Hızlı düşünür, hızlı karar alırım’ ifadeleri kendini tanımlayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak aldığımız bu kararlar bürokrasiye takılıyor, bu semt pazarımızın temel atma töreni daha önce yapılacaktı, ancak ihalenin iptal edilmesi gecikmeye neden oldu. Bürokrasinin paslanmış çarklarını çatur, çutur döndürüyoruz. Bizim hızımıza kimse yetişemez, bize ayak uyduramayanlarla asla çalışmayız. Muhtarımız ‘Sosyal Demokrat Belediyecilik farkı’ dedi asıl siz bizi iktidar olduğumuzda görün” diye konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, seçim öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini belirterek “Bu yıl içinde mahallemize yeni bir park ve kreş yapacağız. Ben halkın arasında olmayı seviyorum, belediye de makamda oturmak beni daraltıyor, halk günlerini mahallelere giderek yapıyorum. Bu toplantılarımın ünü İzmir’e, İstanbul’a gitti. Ben ne yapacağım makamda, beni belediye de görüp ne yapacaksın ben sokağa inmeliyim, senin yanına gelmeliyim sorunları yerinde görmeliyim. Az önce kreş yapacağımızı söylemiştim 4 adet kreş yapacağız bu yıl içinde ikisini açmayı planlıyoruz, biri Pınar mahallesinde, ikincisi ise Yeşilyurt mahallesinde olacak. Çalışan hanım kardeşlerimizin çocukları burada evlerindeki gibi bakılacak ve fiyatı ise çok ucuz olacak” dedi.
Hizmetin bununla da sınırlı olmadığını ifade eden Başkan Karalar, yüzme havuzu yapacaklarını ve çocukların havuzdan ücretsiz yararlanacaklarını da sözlerine ekledi. Başkan Karalar, son günlerin moda konusu ‘Kaynağı nereden bulacaksınız’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “2.5 kat daha fazla çalışıp, 80 milyon TL az para harcayarak hizmet üretirseniz, alın size kaynak.”
Temel atma töreninden sonra Başkan Zeydan Karalar vatandaşlarla halay çekti.