Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SŞT) Almanya’da düzenlenen Tiyatro Günleri’nde Türkiye’yi temsil edecek.
SŞT oyuncuları Nazım Hikmet’in "Yolcu" isimli oyunuyla Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirilecek geleneksel tiyatro günlerinde sahne alacak.
Geçen yıl aynı festival kapsamında Türkiye’yi Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun temsil ettiğini açıklayan SŞT Genel Sanat Yönetmeni Tamer Gözüdeli, “Almanya’daki gurbetçi kardeşlerimizle ve Alman tiyatro severlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Muzaffer Kırıkkalp’in yönetmenliğinde sahnelenen tek perdelik dramda SŞT oyuncularından Veysel Sadak, Tamer Gözüdeli, Neslihan Sönmez ve İlhami Özdemir rol alıyor.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, temel belediyecilik hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmenin yanında kültürel aktivitelere de hak ettiği değerin verildiğini söyledi. Başkan Karalar, “Seyhan Şehir Tiyatrosu oyuncularımızın Almanya’da düzenlenen bir organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek olması elbette ki bizim için son derece sevindiricidir. Seyhan Belediyesi’nin adını Almanya’da üstelik Türkiye’yi temsil eden bir seviyeye getiren oyuncu kardeşlerimi de bu başarılı performanslarından ötürü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.