Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Suriyeli sığınmacılarla ilgili ‘Sığınmacılar İlçe Veri Sistemi’ kurulduğunu açıkladı.
Seyhan Belediyesi’nin Çukurova Üniversitesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türk Tabipler Birliği ile ortaklaşa sürdüreceği ‘Sığınmacılar İlçe Veri Sistemi’ çalışması Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek. Kurulan Veri Sistemi sayesinde aylardır herhangi bir kaydı bulunmaksızın ilçenin farklı mahallelerinde kontrol dışı bir yerleşime geçen Suriyeli göçmenler ilk kez kayıt altına alınmış olacak.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçedeki 96 mahallenin tümünde farklı sayılarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli göçmenlerin kurulacak sistemle ilk kez kayıt altına alınacağını belirtti. Başkan Karalar, “Suriyeli sığınmacıların sağlık, geçim olanakları, yaşam şartları ve eğitim durumlarıyla ilgili kapsamlı bir saha araştırması yapılacak” dedi.
Karalar, şöyle devam etti:
“İlçemizdeki sığınmacıların durum tespiti ve ilçe veri sistemi saha araştırmasında toplanacak bilgilerin belediye bünyesindeki kentsel veri sistemine işlenmesiyle belediye faaliyetlerinin daha verimli dağılımını sağlayacaktır. Belediyemizin bu öncü projesi, insani yardımın politik görüşlerin tekelinden çıkarılarak yeniden sosyal demokrasi eksenine oturtulması için önemli de bir rol oynayacaktır.”
Seyhan Belediyesi’nin öncülüğünde sürdürülecek olan ‘Sığınmacılar İlçe Veri Sistemi’ projesi Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile projeye finans desteği sağlayacak olan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsoy arasında imzalandı.