Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde bir yıl önce yaşanan ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan facia kurbanlarının anısının Seyhan’da yaşatılacağını söyledi.
Gürselpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 8 bin metrekarelik bir alan ‘SOMA Maden Şehitleri Koruluğu’ olarak düzenlendi. Yürüme ve koşu parkurlarının da bulunduğu korulukta faciada hayatını kaybeden her madencinin anısına ayrı bir fidan dikildi.
Başkan Karalar, “Tam bir yıl önce bugün Soma’dan gelen acı haber Türkiye’nin yüreğini yakmıştı. Sonradan anlaşıldı ki yerin yüzlerce kat altında alın teri döken işçi kardeşlerimizin madende gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için yaptıkları şikayetlere kulak tıkanmış ve adeta ölüm göstere göstere gelmişti. Türkiye’nin yüreği kan ağlarken devletin en yetkili makamlarından yapılan ‘ölüm bu işin fıtratında vardır’ şeklindeki beyanlar acılarımızı daha da katlamıştır” dedi.
Belediye Başkanı Karalar, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan facia kurbanlarının anılarının Seyhan’da kurulan bu özel korulukta yaşatılacağını belirtti. Karalar, “Gürselpaşa Mahallemizde düzenlediğimiz bu korulukta vefat eden her bir madenci kardeşimiz için ayrı bir fidan dikilmiştir. Şehit madenci kardeşlerimizin anısını bu vesileyle bir ömür yaşatacağız” diye konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Karalar, “Emek en yüce değerdir. Elinin emeğinin karşılığını, döktüğü alın terinin bedelini evine, eşine, çocuklarına götürmekten başka bir düşüncesi olmayan işçi kardeşlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi her bir yöneticinin en temel sorumluluğudur. Soma’daki maden faciasında idarenin vurdumduymazlığından kaynaklanan ihmallerin bir daha tekrarlanmaması en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu.