Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir milletin demokrasisini kendisinin yüceltip kökleştireceğini söyledi ve 7 Haziran seçimlerinin iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Medya Söyleşileri etkinlikleri kapsamında Uğur Dündar’ın Halk Arenası programı Adana’dan canlı yayınla gerçekleştirildi. Sulap VIP Salonu’nda yapılan ve Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği programda Uğur Dündar’ın konukları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ydi.
Dündar’ın sorularını yanıtlayan konuklar, ülke gündemine ilişkin siyasi görüşlerini açıkladı.
Suriye’ye giden tırların Adana’da durdurulmasıyla ilgili gözaltına alınanlar arasında, dönemin Ceyhan’da görev yapan Jardarma Komutanının, her hangi bir dini cemaat ya da grupla ilgisinin olmadığından kesinlikle emin olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’da sayıları 200 bin ile 300 bin arasında olduğu söylenen Suriyeli mültecilerle ilgili soruyu da yanıtladı.
Konuya insani açıdan baktıklarını ifade eden Başkan Sözlü, 5 yıldır ülkelerinden uzak kalan insanların, zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Başkan Sözlü, “Suriyeli göçmenlerin çocukları 5 yıldır temel eğitimlerinde kesinti yaşadı. Bir nesil heba oluyor” dedi.
"ADANA EKONOMİSİ, BÖLGEDEKİ SAVAŞLARDAN OLUMSUZ ETKİLENİYOR"
Türkiye’nin yanı başında yaşanan savaşların, Adana’daki işsizliği körüklediğini vurgulayan Başkan Sözlü, “Adana’daki tarım ve sanayi üretiminin pazarı olan Ortadoğu ve komşu ülkelerde yaşanan acılar, elbette Adana ekonomisini de etkiliyor. Önceliğimiz insanların ölmemesi, acı çekmemesi ve yerlerinden yurtlarından edilmemesi olmakla birlikte, Adana ekonomisinin olumsuz etkilenmesi de hepimizi üzüyor. Ekonomik kriz, Adana’da kendisini en derin şekilde hissettiriyor. Hükümetin uluslararası politikada yaptığı yanlışlıklar bu sonuca neden olmuştur” diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinde Türkiye’deki kutuplaşmanın sona erdirilmesi için millete önemli görev düştüğünü anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Bir millet demokrasisini kendisi yüceltmeli” mesajı verdi.
Başkan Sözlü, hükümetin her fırsatta MHP’yi şehit istirmarcılığı yapmakla suçladığını kaydederek, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bu haksızlığı her fırsatta dile getirdiğini ve ihanet sürecinin üzerinin bu şekilde örtbas edilmeye çalışıldığını açıkladığını söyledi.
Programın son bölümünde, Uğur Dündar, Murarrem İnce ve Ümit Kocasakal’a Adana Demirspor forması hediye eden Başkan Sözlü, bu yıl Adana Demirspor’un, gelecek yıl da Adanaspor’un Süper Lig’e çıkacağını söyledi. Başkan Sözlü, Adana’ya iki Süper Lig takımının çok olmayacağını belirtti.
Uğur Dündar ise 2 buçuk yıl önce Ceyhan’da, o zaman Ceyhan Belediye Başkanı olan Hüseyin Sözlü’nün organize ettiği bir söyleşide yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir toplulukla bir araya geldiğini hatırlatarak, Hüseyin Sözlü’nün, çok sesliliğe, demokrasiye ve hoşgörüye verdiği değere tanık olduğunu kaydetti ve kendisine bir kez daha teşekkür etti.