Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Kozanlı muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi.
Kırsal mahalle muhtarları ve merkez mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı SODES Düşler Aleminde gerçekleştirildi.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Sözlü ve Öztürk muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinledi.
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmaların kırsal ve merkez mahallelerde muhtarların istekleri doğrultusunda yerine getirildiğini dile getirdi. Öztürk, “Sayın Sözlü ve ilçe belediyelerimiz ile birlikte 30 Mart seçimlerinden bu yana büyükşehir yasasının zorluklarını çekiyoruz. Belediye başkanları olarak hizmet noktasında bahane üretmeden, kısıtlı bütçelerimizle en ücra noktalara kadar hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz“ dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Kozan, Cumhuriyet kurulurken Osmanlı’nın zor zamanlarında en ağır bedeli ödeyen ataların ecdadların yurdudur. Bu devletin omurgasında ecdadımızın canı, kanı vardır.Adana’ya hakim olan Türkmen ruhunun mayasının kaynağı Kozan’dır. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz arasında büyük bir işbirliği vardır. Belediyelerimizin ve parti teşkilatımızın tek gayesi milletimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet üretmektir” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kozan’da yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Sözlü, Göller Yaylasında başlatılan içme suyu projesi ve yol çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verdi.
İstişare toplantısı merkez ve kırsal mahalle muhtarların sorunlarını, isteklerini ve belediye hizmetlerine dair tespitlerini dile getirmesinin ardından sona erdi.