Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İmamoğlu Ziraat Odası’nın düzenlediği “2015 Yılı Buğday Hasat Günü Etkinliği”ne katılarak, üreticiyle ve çiftçiyle bir araya geldi. Başkan Sözlü, İmamoğlu’nun altyapı, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekelerinin kökten yenileceği müjdesini verdi.
İmamoğlu’nda emeği, bereketi sembolize etmek adına düzenlenenBuğday Hasat Günü’nde üreticilerle bir arada olmaktan kıvanç duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü,“İmamoğlu verimli toprakları, çalışkan ve cesur müteşebbis insanları ile Adanamızın yegane ilçelerinden biridir.İmamoğlu sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin en önemli tahıl ambarlarından, buğday borsasının olduğu yegane yerlerindendir. Buğday ticareti ile başlan ticari hayat, unculukla, nişastacılıkla sanayiciliğe taşınmıştır. Bunun yanında İmamoğlu geleneksel yapıyı koruma noktasında da muhafazakar yapısı, milliyetçi değerlere sahip çıkışı ve vatanperver duruşu ile de öne çıkar” diye konuştu.
"YEDİGÖZE’DE SU İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR"
İmamoğlu’nun içme suyu ve yol ile ilgili tüm problemlerini 2015 yılında kökten çözmek için çalıştıklarını aktaran Başkan Sözlü, “Yedigöze’de su ile ilgili çalışmamız devam ediyor. İmamoğlu ve Kozan başta olmak üzere Yumurtalık’a kadar indireceğiz suyu. Ne kadar köy, kasaba varsa hepsini Yedigöze Barajı’nın suyu ile besleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde İmamoğlu ve Kozan’da kuyu suyu kullanımı problemini de bitireceğiz.Ayrıca kırsal kalkınmada da İmamoğlu’na önemli projelerimiz var. Yıllarca İl Özel İdaresi’nde Genel Sekreterlik, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Memili Güven, Tarımsal Hizmetler ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı olarak yol arkadaşımızdır. İmamoğlu’nun müteşebbis insanlarının önünü açmak adına ilk istifade edeceğiniz kişilerin başındadır. Yine aynı şekilde İmamoğlu Belediye Başkanımız Gazi Adamhasan da öyle. İmamoğlu’nun tüm hizmetlerini el birliği ile omuzlamış durumdayız. İmamoğlu’nun altyapı kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi, içme suyu şebekelerinin kökten yenilenmesi ve arıtma tesisleri için ihaleye çıkacağız. Bu işleri yaparken de İmamoğlu kökten kazınacak, yeniden yapılanacak. Caddelerini, kaldırımlarını, sokaklarını, yollarını Büyükşehir Belediyesi ve İmamoğlu Belediyesi ile birlikte bir defada bitireceğiz” dedi.
"HİZMET GÖTÜRÜLMEMİŞ TEK YOL KALMAYACAK"
Başkan Sözlü konuşmasına şöyle devam etti:
“Sadece hasat öncesi çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak üzere ve var olan makina teçhizatımızı güçlendirmek için yeni yeni iş makinaları kiraladık ki,buğday hasadında köy yollarımız, tarla yollarımız köylümüzün işini görsün. İlçe merkezinden köylere yolların asfaltlanmasına geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Bu sene yeni ihalelerle de tamamlanacak ve inşallah İmamoğlu’nun hizmet götürülmemiş tek bir yolu bile kalamayacak. Her iki yılda bir bozulan yollar değil, 10 yıl hizmet verecek yollar yapıyoruz. Zemini kalınlaştırılmış, bir defada çift kaplama olan yollar bunlar. İnşallah bu sonbaharda kışa girmeden tam 2 bin kilometre yolu bitirmiş olacağız.”
Üreticinin buğdayı geçen yıl sattığı fiyata satamadığını açıklayan Başkan Sözlü, “Döviz yükseldikçe gübre fiyatları yükseliyor. Dünyada petrol fiyatları taban yaptı. Biz de hala tavan. Bunun neresi istikrar? Memleketin durumu ortada. Eğer hizmet için iktidar arıyorsanız sizin için iktidar yerel hizmettir. Hiçbir baskıya boyun eğmeyin. Sizin seçtiğiniz adam ölümüne sizinle olur. Her hizmeti de yaparız” diyerek üreticiye her zaman destek vereceğini söyledi.
"İMAMOĞLU TARIMI TÜRKİYE’DE SES GETİRMELİ"
İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Ali Şimşek ise, tarımın insanlık yaşadığı sürece, insanlığın her türlü ihtiyacını karşılayacak, insana can veren, bereket veren özelliğe sahip olduğunun altını çizdi. Ali Şimşek “Bundan dolayı bu toprakların verimi için her türlü sahiplenme insanlık görevidir. Bu görevlerin içerisinde özellikle hassasiyet duyduğumuz konular, Yedigöze Barajı’nın bir an önce hayata geçirilmesi ve verimi artıracak farklı alternatif ürünler ekebilecek duruma gelmemizdir. Biz İmamoğlu tarımının Türkiye’de ses getirebileceğine inanıyoruz. Tarım ve toprağımız ortak değerimizdir” diye konuştu.
2015 Yılı Buğday Hasat Günü Etkinliği’ne çok sayıda üreticinin yanı sıra, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, İlçe Belediye Başkanları, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilili Adayı Mevlüt Karakayada katıldı.