Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer, seçime sayılı günler kala halkla ve esnafla buluşmalarını sürdürüyor.
Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Adana Kadın Kolları Başkanı Burcu Şevkin Yüksekbaş, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, CHP İl Başkanvekili Gökhan Yağ ve Başkan Yardımcısı Oktay Baysal’la birlikte Çakmak Caddesi esnafını ziyaret eden Tümer, bu ziyaretin ardından CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre ve ilçe örgütü ile birlikte Huzurevleri sakinleriyle buluştu. Tümer, vatandaşın rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilecek projeleri ve CHP iktidarında esnafa sağlanacak stratejik destekleri anlattı.
Yaşanacak bir Türkiye için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını anlatan Tümer ve CHP örgütleri, esnaftan ilgi ve destek gördü. Kepenklerini siftahsız indiren, kredi borçlarından kurtulmaya çalışan ve çocuklarına bir lokma ekmek için mücadele eden esnafın sorunlarını dinleyen, CHP iktidarında esnafa önemli avantajlar sağlanacağını ifade eden Tümer, “Esnafımızın ekonomik sorunlar yaşadığını biliyoruz. Kredi borçlarıyla ayakta kalmaya çalışan esnafımızı korumak zorundayız. 13 yıldan bu yana esnafın sorunlarına kayıtsız kalınan bir ülkede yaşıyoruz” dedi.
“SORUNLARI SIFIRLAYACAĞIZ”
Diğer tüm alanlarda olduğu gibi vatandaşın ve esnafın sorunlarını sıfırlayacaklarının altını çizen Tümer, esnafa yönelik stratejik destekleri de anlattı. Küçük esnafın AVM’lere karşı korunacağını, maddi destek sağlanacağını vurgulayan Tümer, her esnafın yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabileceğini söyledi. Kira, araç gideri gibi işyeri masraflarının vergiden düşürüleceğini dile getiren Tümer, KOSGEB desteklerinin artırılacağı gibi esnafın sanayi sitesi ve özel çarşı gibi örgütlenme olanaklarına destek sunulacağını ifade etti. Türkiye’de Esnaf Bakanlığı’nın CHP iktidarıyla kurulacağını vurgulayan Tümer, “Böylelikle esnafın sorunları siyasi alanda ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında daha çok dile getirilecek” dedi.