Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer, CHP iktidarında Türkiye’de en büyük sorunların başında gelen işsizliğin asgari düzeye indirgeneceğini belirtti.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, 2. Başkan Osman Bağış, Genel Sekreter Mustafa Hızlı ve ATB Meclis Başkanı Sebahattin Yumuşak’a nezaket ziyaretinde bulunan Tümer, “Ülkemiz ve Adanamız için olumlu işlere imza atmak istiyoruz” dedi.
Adana’da doğup büyüdüğünü hatırlatan ve kentin her alanda gelişmesi için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Tümer, tarım sektörünün işsizliğin azaltılmasında önemli bir etken olacağını söyledi.
CHP iktidarında çiftçinin girdi maliyetlerinin azalacağını, çiftçinin mazotu 1.5 liraya alacağını kaydeden Tümer, “Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primleri de 30 yaşına kadar devlet tarafından desteklenecek. Adana için gece gündüz çalışacağız. Çiftçiye, esnafa ve işçiye rahat bir nefes aldırmak istiyoruz” diye konuştu.
ATB Başkanı Şahin Bilgiç ise Türkiye’deki siyasilerin sürekli birbirleriyle kavga halinde olmasının yanlışlığına işaret etti. Türkiye’nin ayağa kalkması gerektiğini dile getiren Bilgiç, “Bu gerçeklikle hareket etmeliyiz. Gayretli ve birlik-beraberlik içinde olmalıyız. Ülkemizin kalkınması için kişiler sorumluluklarını yerine getirmeli ve sorumluluktan kaçmamalı. Sorumluluktan kaçmadığınız için sizi tebrik ediyorum” dedi.