Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Bayrak, obeziteye bağlı bir çok rahatsızlık sonucu kendisine başvuran hastası Hacı Hafız Doğru’nun laparoskopik kapalı tüp mide ameliyatının ardından diyabet ve hipertansiyon ilaçlarını kullanmayı bıraktığını söyledi.
Obezitenin artık çağımızın sağlık problemi olduğunu belirten Başhekim Op. Dr. Mehmet Bayrak, halk diliyle kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik tüp mide ameliyatına uygun hastaların obezite ve obeziteye bağlı rahatsızlıklarından büyük oranda kurtulabileceklerini dile getirdi.
Op. Dr. Bayrak laparoskopik tüp mide ameliyatının vücut kitle indeksinin 40 ve üzeri olan hastalarda uygulandığını belirterek, "Hastalarımız önce diyetisyen ve psikiyatri uzmanlarımız tarafından muayene ediliyorlar. Bu muayene sonucunda spor ve diyetle zayıflayamayan, kan değerleri ameliyata uygun olan hastalarımızda ameliyat kararı alıyoruz. Uygun kriterleri taşımayan hastalarımızda bu ameliyatı gerçekleştirmiyoruz" dedi.
Sadece Adana’dan değil bölge illerden de hastalarının Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurduğunu belirten Op. Dr. Bayrak, "Osmaniye’den hastamız 44 yaşındaki Hacı Hafız Doğru obezite, şeker hastalığı, hipertansiyon, uyku apnesi ve yüksek kolesterol şikayetleriyle bize başvurdu. Yaptığımız testler ile hastamızın uygun şartları taşıdığını gördük ve ameliyat kararı aldık. Başarılı bir laparoskopik tüp mide ameliyatı ile hastamız 2 ay sonra bütün rahatsızlarından büyük oranda kurtuldu. Hastamızın artık diyabet ve hipertansiyon ilaçlarını kullanmasına gerek kalmadı" ifadelerini kullandı.
Hacı Hafız Doğru ise tüp mide ameliyatı ile sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, "Ameliyattan önce 125 kiloydum şimdi 103 kiloyum. Bir çok sağlık problemim vardı. Hayatıma artık böyle devam edemeyeceğime karar verdim. Biraz araştırdıktan sonra Op. Dr. Mehmet Bayrak’a başvurdum kendisine ve Özel Ortadoğu Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum. 22 kilo verdim, şeker ve hipertansiyon rahatsızlıklarını yendim ve artık ilaç kullanmıyorum. Uyku apnesinden de kurtuldum ve çok rahat uyuyabiliyorum" diye konuştu.