TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 7 Haziran’da Türkiye’nin büyümesini isteyenlerle küçülmesini isteyenler arasında bir seçim yarışı olacağını söyledi.
Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Ünüvar, 420 personeliyle dünyaca tanınmış markalar için üretim yapan Aytek Konfeksiyon’u ziyaret etti. Fabrikada işçilere hitap eden Ünüvar, 7 Haziran seçimleri öncesinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.
AK Parti’nin başarılı olmasının, Türkiye’nin büyümeye, kalkınmaya, gelişmeye devam etmesi anlamına geldiğine işaret eden Ünüvar, "13 yıllık döneme baktığınız zaman her alanda çok ama çok geliştiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. 2002’de sadece belli alanlarda ülkenin ihracatı söz konusuyken, bugün sizin ürettiğiniz ürünler İspanya’da, Almanya’da, Amerika’da pek çok yerde en lüks mağazalarda. Bu aslında sedece Aytek’in başarısı sayılmaz. Bu aynı zamanda sizlerin de başarısıdır. Ülkemizin de başarısıdır. Ülkemiz gelişmese, kalkınmasa, büyümese o zaman sizlerin binbir zahmetle ürettiğiniz ürünleri dünya kabul etmez. Türkiye’nin gücü arttıkça sizlerin ürettiği ürünlerin dünyada dolaşımı artıyor. Sizlerin ürünü dünyada daha çok dolaştıkça Türkiye’nin gücü artıyor " dedi.
2002 yılında kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolarken, bugün 10 bin 500 dolara çıktığını, ihracatın 36 milyar dolardan 160 milyar dolara yükseldiğini belirten Ünüvar, "Ülkemiz dünyanın 24 büyük ekonomisi arasında yer alırken bugün ilk 16 ekonomi içerisine girdi. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Biz daha çok büyümek istiyoruz. Ülkemiz daha çok büyüsün, kalkınsın, gelişsin istiyoruz. Bu sebeple 7 Haziran’daki seçim emin olun sadece Necdet Ünüvar’ın, sadece AK Parti’nin seçimi değildir. Türkiye’nin büyümesini isteyenlerle küçülmesini isteyenler arasında bir seçimdir. Türkiye büyümeli, gelişmeli, kalkınmalı. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Daha çok gayret sarfetmeliyiz. Bizler Türkiye’yi büyüttükçe işlerimiz büyüyecek, işlerimiz büyüdükçe daha müreffeh, daha onurlu bir şekilde yaşayacağız" diye konuştu.
Çalışanların Adana Demirspor’a destek istemesi üzerine Ünüvar, şunları söyledi:
"Adana Demirspor’u bütün gönlümüzle destekliyoruz. İnşallah Şimşekler’i Süper Lig’de göreceğiz. 33 bin kişilik stadyum yapıyoruz, Bu stadyuma bir Süper Lig takımı lazım. İlk adayımız da Adana Demirspor. İnşallah seneye de Adanaspor çıkacaktır.”
İNSANİ YARDIM VAKFI’NA ZİYARET
Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adana Şubesi’ni ziyaret eden Ünüvar, Vakıf yetkililerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
Ünüvar, İHH’nın, gerek yurt içinde gerek yurt dışında mazlumların, mağdurların yanında olan bir kurum olduğunu belirterek, "Vakfın bu çabalarını takdirle karşılıyorum, destekliyorum da. Devlet olarak bizim yetişemediğimiz noktalara sivil organizasyonların yetişmesi gerekiyor. Sivil organizasyonlar bazen bizim yapamadığımızı yapabiliyor" dedi.
Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren İHH yetkilileri de, rutin yardım çalışmalarının yanında, şu an devletten sonra en çok yetime bakan kuruluş olduklarını ifade ettiler.
Ünüvar, ayrıca, Büyük Toptancılar Sitesi’ni de ziyaret ederek, site esnafının sorunlarını dinledi.