AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Bizim hedefimiz, vesayet kalıntılarını içinde barındıran unsurları tamamen ortadan kaldırabilmek için meclisteki matematiksel çoğunluğa ulaşmaktır” dedi.
Adana TV’de Vedat Gündoğan’ın programına konuk olan Başkan Fikret Yeni, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Soru üzerine, anketler ve partilerin oy oranlarına da değinen Yeni, “Anket sonuçları şu anda yüzde 100’e yakın sonuçları göstermez. Son 10 güne kadar çok şey değişir. Kararsızların belirlemesi son bir haftaya kalır. O yüzden şu anda rakamlar sağlıklı olmayabilir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Adana olarak yüzde 40 civarında oy aldıklarını hatırlatan Yeni, şunları söyledi:
“Adana’da şu anda çok iyi durumdayız. Adana’da, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde bizim partimizin adayı yüzde 40 civarında oy almıştı. Biz bunu aşacağımıza inanıyoruz. Çok sağlıklı olmayacağı için oran olarak paylaşmak istemiyorum. Ama şu anda Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde almış olduğumuz oyun üzerinde oy alacağımızı gösteren anketler var. Zaten saha da bunu gösteriyor. Çünkü adaylarımız sahada çok yoğun olarak bir çalışma yapıyor. Bizler sahada çalışıyoruz teşkilat olarak. Gittiğimiz yerlerde insanların özellikle gerek belediyelerden kaynaklı pişmanlıkları ve hükümet olarak yapmış olduğumuz o çok büyük icraatlar dikkate alınmak suretiyle partimize yönelik ciddi bir teveccüh ve tercih var. Onun için Adana genelinde yüzde 45 oranında bir oyla inşallah biz bunu bitiririz. Ama asıl hedefimiz Türkiye genelini yakalamak. Şu anda anketlerde Türkiye geneli yüzde 47.5 olarak açıklandı. Diğerlerin alacağı oy bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Ben kendi partimin alacağı oya bakıyorum. Çünkü ben biliyorum ki vatandaşlarımız AK Parti’nin kendilerine vermiş olduğu bu hizmetlere karşı vefasızlık yapmıyor. Onun için zaten 2 kişiden 1 kişi AK Parti’yi seçer duruma geldi. Biz istiyoruz ki, 3 kişiden 2 kişi AK Parti’yi seçer duruma gelsin. Bu da olacak inşallah.”
İktidar olup olmamak gibi kaygıları bulunmadığını da ifade eden Başkan Fikret Yeni, “Bizim asıl hedefimiz iktidar olmak veya Türkiye’yi yönetecek tek parti olmak değil. Zaten bunun olacağına inanıyoruz Allah’ın izniyle. Öyle bir tereddütümüz yok. Ama bizim asıl hedefimiz, bu milletin ihtiyacı olan, bu devletin ihtiyacı olan, hala halihazırda 2002 öncesi yani eski Türkiye olarak nitelendirdiğimiz o eski Türkiye’nin bazı vesayet kalıntılarını içinde barındıran unsurları tamamen ortadan kaldırabilecek meclisteki matematiksel çoğunluğa ulaşmak. Biz buna da inşallah rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü halkta ciddi bir teveccüh var. Adana mitingimizde aslında bu teveccühün ne noktada olduğunu net bir şekilde gösterdi” dedi.