MHP Adana Milletvekili ve 3. Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Türk Milleti’nin 7 Haziran’da AK Parti düzenine son vereceğini belirterek, “Milletimiz, MHP ile beraber yürüyor. Artık yolun sonuna geldiniz” dedi.
Yılmaz, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde binlerce kişinin katıldığı seçim ofisi açılışı ve mitinglerde yaptığı konuşmalarda 7 Haziran seçimlerinin Türk Devleti’nin, Türk Milleti’nin var olma seçimi olduğunu, vatan topraklarını bölmek isteyenlere karşı halkın tercihini MHP’den yana kullanacağından şüphesi olmadığını söyledi. Yılmaz, “Bu seçimler, Türk Devleti’nin, Türk Milleti’nin var olma seçimidir. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına göre, Türk Devleti, Türk Milleti, ya güçlü bir şekilde varlığını sürdürecek, yada Türk Devleti’nin yerine federasyon yapısı gelecektir. Çünkü; Türk Milleti’ni parçalara ayırarak, Türkiye’yi bölmek istiyorlar” diye konuştu.
Türk Milleti’nin kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini, bunu görenlerin ise MHP’nin önünü kesmek için türlü oyunlar çevirdiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“İnanç hortumcuları, 13 yıldır aziz milletimizin manevi değerlerini sömürdüler, istismar ettiler. Seçim sürecinde de aynı istismarı sürdürüyorlar. Televizyonlarda ezan okuyup, miting meydanlarında Kur’an gösteriyorlar. Çünkü onlar da biliyor ki; MHP milletin gönlünde taht kurdu, gümbür gümbür geliyor. Bütün hesapları MHP’nin önünü kesmek. İktidarlarını kaybetmek üzere olanlar, kaybettiklerini anlayanlar, yine algı yönetimiyle insanların kafasını kurcalamaya çalışıyor. Ellerine geçirdikleri medya grubuyla, soydukları, çaldıkları paraları kullanarak, valileri, kaymakamları, devletin imkanlarını ortaya koyarak bu seçimi kazanmanın hesabını yapıyorlar. Ben buradan ifade ediyorum, onların arkasında yabancı güçler olabilir, onların arkasında sermaye grupları olabilir, onların yandaş medyaları olabilir, onlar devletin bütün imkanlarını kullanabilirler, ama bizim arkamızda Cenabı Allah ve Türk milleti olduğu sürece bütün bu oyunları bozacağız. Adana’dan haykırıyorum; inanç hortumcuları MHP’nin önünü kesemeyecek. Aziz milletimiz buna izin vermeyecektir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde mitingler yapıp, meydanlarda AKP’ye 400 milletvekili istemesinin Anayasa’ya ve TBMM’de ettiği yemine aykırı olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:
“Biz Cumhurbaşkanı’nın yeminine, görev ve sorumluluklarına bağlı kalmasını beklerdik. Ama gördük ki; Cumhurbaşkanı devletin özel uçağıyla, devletin bütün imkanlarını kullanarak mitingden mitinge koşuyor. Valilere talimatlar veriliyor. Cumhurbaşkanı’nın miting yapacağı şehri, yakın illerden otobüslerle insanlar taşınıyor. Cumhurbaşkanı mikrofonu eline alıyor, bütün kanallar da canlı yayınla veriyor; AKP’ye 400 milletvekili istiyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve MHP’ye hakaretler yağdırıyor. Sen devletin başısın, sayın Cumhurbaşkanı. Sen namusun ve şerefin üzerine ant içtin. Bizim arkamızda devlet imkanları yok, televizyonlar yok, biz imkansızlıklar içinde, milletimizin desteğiyle seçim çalışması yapıyoruz. Peki sen devletin imkanlarını kullanarak bize haksızlık yapmıyor musun? Benim hakkı mı yemiyor musun bir siyasetçi olarak? Bu milletin hakkını yemiyor musun? Devletin imkanlarını siyasette kullanıyorsun. Sana hakkını helal etmiyorum. Bu aziz millet de hakkını helal etmiyor?”
Yılmaz, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında MHP’nin seçim beyannamesinde Türk Milleti’ne verdiği taahhütleri de anlattı. “Seçim beyannamemizdeki vaatler ne Adana mavrası ne AKP palavrasıdır. Devlet sözüdür, Devlet Bahçeli’nin sözüdür” diyen Yılmaz, MHP iktidarında asgari ücretin 1400 lira olacağını, büyükşehirlerde 100 lira ulaşım ve 250 lira kira yardımıyla bu rakamın 1750 liraya çıkacağını belirtti. Yılmaz, emeklilere de mart ve eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere olmak üzere iki asgari ücret tutarında destek vereceklerini, taşeron işçileri kadroya alıp, köleliği ardından bu düzene son vereceklerini duyurdu.
Toplantıların sonunda kadınlara çiçekler veren Yılmaz, vatandaşların sevgi yumağı içinde kaldı. Sümer ve Ulubatlı Hasan sakinleri, Yılmaz’la birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.