Adana ESOB’a bağlı Yumurtalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı esnaflar ile ilçede hizmet veren bir grup yönetici, Antalya’nın gelişmiş turistik ilçesi Alanya’yı ziyaret ederek, turizm konusundaki yatırımları yerinde gördüler.
Yumurtalık esnafı, Alanya’da esnafın nasıl turizm yaptığını görmek ve kendisine örnekler almak üzere ilçede incelemeler de yaptılar.
Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kütükoğlu, Yumurtalık Turizm Derneği (YUMDER) Başkanı Özcan Bilgi, Yumurtalık Esnaf Odası Başkanı Mustafa Denizhan Türker, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı Direktörü Ergün Gökpınar, Çukurova Üniversitesi Ceyhan Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Canani Yalçın ve pansiyoncular, butikçiler, hediyelik eşya satıcılarından oluşan bir grup esnaf, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i de makamında ziyaret ederek, ilçenin turistik açıdan gelişimi hakkında bilgi aldılar.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den Alanya’nın tanıtımı için yapılan çalışmalar, esnaflar için yapılan düzenlemeler, tarihi ve doğal mekanların korunması için yapılan çalışmalar ve belediye projeleri hakkında bilgiler alan Yumurtalık heyeti, örnek projelerinin benzerlerini kendi bölgelerinde uygulayarak, ilçelerini turizm cenneti haline getirmeye hedeflediklerini belirttiler.
Yumurtalık’ı, Alanya’dan görüp değerlendirmek, Alanya’dan örnek alınacak noktalarla ilgili çalışmalar yapmak için geldiklerini belirten Yumurtalık grubu, Belediye Başkanı Yücel’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Adana’nın sahil ilçesi Yumurtalık’ın esnafı turizm potansiyelini geliştirmek ve turizmcilik konusunda bilgi almak amacıyla Alanya’ya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı’nın içinde olduğu grup, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci’yi de ziyaret etti. Grup ardından şehirde farklı işletmelerde incelemelerde bulundu.
Yumurtalık’ta turizmi geliştirme adına hazırlanan proje kapsamında ziyaretler yaptıklarını belirten Yumurtalık Esnaf Odası Başkanı Mustafa Denizhan Türker, bölgeden edindikleri tecrübeleri ilçelerinde uygulama amacında olduklarını belirterek, “Yumartalık’ı turizmle de kalkındıracağız” dedi.
Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kütükoğlu’da, turizm beldelerinde yapılan uygulamaları görmek üzere Alanya’ya geldiklerini söyledi ve yatırımcıları Yumurtalık’a davet etti.