Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği esnafın dertlerini dinleyip destek istiyor.
Prof. Dr. Yuvalı, Yeşil Yurt Mahallesi İbo Osman Caddesi esnafını ziyaretlerinde, Türkiye’de tüm kurumların AKP iktidarı eliyle tahribata uğratıldığını söyledi.
Türkiye’nin, yanlış dış politikalarla yönetilmesi sonucu İslam dünyasında kapısını çalacak komşusunun kalmadığını, milli ve manevi değerlerimizin yok edilmeye çalışıldığını belirten Prof. Dr. Yuvalı, "Bu durumun farkında olan vatandaşlarımızda , Türkiye’nin kendisini geleceğe taşıyıp taşıyamayacağı endişesi her geçen gün artıyor" dedi.
Girdiği her iş yeri sahibinin mutsuz olduğunu gören, esnafın vergisini ve SGK primlerini ödemekte güçlük çektiği yönünde şikayetlerini dinleyen Prof. Dr. Yuvalı, şunları söyledi:
"Asgari ücret 949 lira. Bu miktarda parayla vatandaşlarımız geçimini sağlayabilir mi? 5 milyonun üzerinde asgari ücretle çalışan var. 21 milyondan fazla vatandaşımız yoksulluk sınırı altındaki maaşla yaşam mücadelesi veriyor. İşsizlik oranı giderek yükseliyor. Böyle bir durumda kim gidip de esnafın kapısını çalıp alışveriş yapacak? Çoğu esnaf kardeşimiz, kasasına beş kuruş girmeden akşam kepengini kapatıp , yarınından endişeli halde evine gidiyor. Bu karanlık tablodan kurtulmanın tek yolu, MHP’nin iktidara gelmesi ile mümkün olacak. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin refaha kavuşması adına insan merkezli bir politika ortaya koymaktadır. Bunu sağlamak için MHP’nin iktidar yürüyüşünde Adanalı hemşehrilerimizin bizimle olacağına ve oylarını vereceğine olan inancımız tamdır."
ADANA DEMİRSPOR’A BAŞARI DİLEDİ
Prof. Dr. Yuvalı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve milletvekili adayları ile 5 Ocak Stadyumu’nda PTT 1. Lig de mücadele eden Adana Demirspor - Samsunspor maçını da izledi. Maçı 0-0 berabere bitiren Adana Demirspor’a Süper Lig yolunda başarı dileyen Yuvalı, tribünlerdeki mavi-lacivertli taraftar coşkusunun, MHP’ye de yansıyacağına inandığını kaydetti.