Türkiye’nin değişik üniversitelerinden bilim adamları Adıyaman Üniversitesi’nin düzenlediği, 1. Adıyaman Üroloji Günleri’ne katıldı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 1. Adıyaman Üroloji Günleri’nde böbrek taşı ve idrar kaçırma konuları konuşuldu. Dört oturumda gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye’nin değişik illerinden tanınmış ürologlar katıldı.
İklim koşullarından dolayı Adıyaman’da yaygın olan böbrek taşı hastalığı ve idrar kaçırma hastalığıyla ilgili bilimin geldiği son nokta anlatıldı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda konuşan Adıyaman Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Can Benlioğlu, Adıyaman bölgesinde çok fazla yaygın olan böbrek taşı hastalığı ve taşın tedavisi ile özellikle bayanlarda sık görülen idrar kaçırmayla ilgili güzel bir oturum gerçekleştirildiğini ifade ederek, oturuma katılan tüm bilim adamlarına teşekkür etti.
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin hem bilimsel hem de yöre için önemli olduğunu aktardı.
Gazi Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünsal ise, bu toplantıda böbrek taşlarıyla ilgili dünyadaki en son gelişmeler, son teknolojik konuların konuşulduğunu dile getirdi.