Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Adıyaman Üniversitesi, Çevre Vakfı, Akademik Platform ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) birlikte düzenlediği “2. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu” bildirileri kitaplaştırıldı.
Başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yaptığı sempozyum iki gün sürmüş ve Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan gibi ülkelerin de aralarında olduğu 7 ülkeden 17 bilim adamı ve konuşmacı katılmıştı. Sempozyumda katılımcılar 5 farklı salonda 140 sunum yapmıştı. Çevre ve ahlak konusunun çeşitli yönlerden ele alındığı sempozyumda, akademisyenler yeraltı suyundan, katı atıklara ve çevre konusunun dini boyutuna kadar birçok alanda fikir alıverişinde bulunmuştu.
Sempozyum sonunda sunulan bildiriler iki cilt halinde kitaplaştırıldı. 140 bildirinin yer aldığı kitabın editörlüğünü Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala yaptı. 5 yüz adet basılan kitap tüm yazarlara ve Türkiye’de bulunan tüm üniversitelere gönderilecek.
Kitabın önsözü de yazan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü kitapla ilgili kısa bir değerlendirme yaparak uluslararası düzeydeki bu sempozyumun Adıyaman Üniversitesi’nde yapılmasından onur duyduğunu belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Gönüllü, bu sempozyumla Adıyaman’ın tanıtımına katkıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.