Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Destek Programı’nın (SODES) 2015 yılı uygulamalarının başladığı açıklandı.
Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, başvuruların 13 Mart-15 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere yapılacağı belirtildi. 15 Mayıs 2015 tarihine kadar Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından görüşülecek projelerin daha sonra Bakanlığa gönderileceği belirtildi.
Yapılan açıklamada 2015 yılında gerçekleştirilecek olan SODES uygulamalarında http://www.sodes.gov.tr adresinde yer alan 2015 Yılı SODES Uygulama Usul ve Esasları ile eklerinin esas alınacağı ifade edildi.
Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje tekliflerinin, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarlarının tespit edileceğinin belirtildiği açıklamada, desteklenecek projelerin Bakanlık tarafından hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Valiliklere bildirileceği ve ayrıca Bakanlık internet sitesinden de kamuoyuna duyurulacağı açıklandı.
Başvurularda esas alınacak kriterlerin ise Malatya Valiliği’nden edinilebileceği belirtildi.