1968 yılından beri faaliyette olan Adıyaman İmam Hatip Lisesi mezunları buluştu.
Adıyaman Sümerbank Park’ta gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. 1968 yılından itibaren her dönem mezunlarının buluştuğu etkinlik Mustafa Işık’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Halil İbrahim Yüce’nin okuduğu ezan ile başladı.
Programı düzenleyen Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci yaptığı konuşmada, okulun faaliyetlerinden bahsederek, “İmam hatip liseliler değer merkezli bir misyon ve alternatif eğitim kurumlarıdır. Onun için tarihleri hep inişli çıkışlı olmuştur. İmam hatipliler Asım ve Fatih’in nesilleridir. Bizler eğitim sürecinde 3 temel sorumluluk önemsiyoruz. Öğrencinin kendine karşı sorumlulukları, öğrencinin anne-babaya karşı sorumlulukları, öğrencinin topluma ve millete karşı sorumlulukları. Bu üç temel bilinçle geleceğin liderlerini, önderlerini ve rehberlerini yetiştiriyoruz. Adıyaman İmam Hatip lisesi 1968 yılından beri yüzlerce akademisyen, binlerce üniversite mezunu meslek sahibi yetiştirdik. Köklü bir geçmişten güç alarak güçlü bir gelecek için çalışıyoruz” dedi.
Gaffari İzci’nin ardından başka konuşmacılarda, imam hatip liseleriniz önemine değindi. Konuşmaların ardından imam hatip liselerine emeği geçen kişilere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra davetlilere yemek ikramında bulunuldu.