Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomalarını aldılar.
Adıyaman Üniversitesi Gençlik Meydanı’nda düzenlenen mezuniyet törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Aydın, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ramazan Gürbüz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilla Yarullina Yıldırım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldız, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Öğrencilerin geçit töreninden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Birincisi Hatice Yağmurlu, “Adıyaman Üniversitesi’nin ülkemizin en iyi üniversitelerinden bir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversitemizin mezunlarıyla, öğrencileriyle, akademik ve idari personelleri ile büyük bir aile olduk. Sevgili öğrenci arkadaşlarım hepimiz zorlu bir yarıştan geçerek üniversiteye geldik. Belki de zor bir süreci ödevlerle, yoğun sınav temposuyla, sunumlarla geçirerek bu güne geldik. Mezuniyet uzunca bir yolun başlangıç çizgisidir. Çünkü esas mücadele mezuniyetten sonra başlayacaktır” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Temir, “Mesleki bilgilerinizin yanı sıra ‘Daha İleriye En iyiye’ sloganı ile bu değerlere sahip olan sizler fakültemizde 4 yıl önce başlamış olduğunuz serüveni bitirip mezunlar olarak bugün diplomanızı alacaksınız. Türkiye’de üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olan Adıyaman Üniversitesi’nde okumanın, bu üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını her zaman hissedecek, bu gururu her zaman yaşayacaksınız. Üniversite yıllarında edinmiş olduğunuz bilgi birikimi, hayat tecrübesi ve diğer kazanımlar hayatınızın her safhasında sizlerle birlikte olacak ve hayatınızın bundan sonraki kısmını şekillendirmiş olacaktır. Yükseköğrenim görmüş bireyler olarak ülkemize olan sorumluluklarımız da artacaktır. Yaşamınızın her evresinde ülkemizin temel değerlerine sahip çıkan, bu değerleri koruyan ve ülkemizin gelişip büyümesine katkı sağlayacak olan sizlere bundan sonraki tüm yaşamınızda başarılar diliyor, hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise konuşmasında, “İktisat Fakültesi Öğrencilerimizi bugün mezun ediyoruz. Mutluluklarını gözlerinden okuyoruz. Bu güzel günlerin kendileri için aynı güzellikte devam etmesini diliyoruz. Her zaman başarılı sonuçlar diliyoruz kendilerine. Bugün üniversitemizin ikinci kez standartlar bakımından toplam kalitede kendimizi belgelediğimiz gün oldu. Türk Standartları Enstitüsünden kalite belgesi alan 25 üniversiteden biri olarak belgemizi aldık. Böyle bir Üniversitede okumuş oldunuz. Öğretim üyelerimizle, insan kaynağımızla, alt yapımızla ve bütün varlığımızla sizin en iyi şekilde yetişmeniz için elimizden geleni yaptık. Siz de bunun karşılığını verdiniz. Sizlerden memnunuz. Sizleri hep sevdik, seviyoruz, bundan sonra da ülkenize en iyi katkıları yapacağınıza inanarak size olan sevgimizi tekrarlıyoruz. Ülkemize bağlılığımız en büyük ve en birinci görevimizdir. Önce ülkemize bağlı olacağız. Ailemize bağlı olacağız. Çevremizle dost olacağız. Dost olmayı öğrenin gençler. Vermeyi, fedakârlığı öğrenin. Kar elde etmek üzere hayatınızı kurmayın. Her işinizde kâr beklerseniz kârların dağıtıldığı yerde mutlaka zarar görürsünüz. Ortak mutluluğumuz için mutlaka çalışmamız lazım. Ülkenin ortak mutluluğu ancak fedakârlıklarla çalışmakla, sevgiyi yansıttığımız çalışmalarla olur. Rektörünüz olarak bir tavsiye de daha bulunmak istiyorum. Genel olarak gençliğimiz günümüzde geç evleniyorlar. Bu ülkemizin geleceği açısından çok umutlu olmamızı sağlamıyor. Genç yaşta evlenmek lazım. Doğru insanlarla hayatınızı birleştirmeyi geciktirmeyin. Birbirinize ortak gibi bakmayınız. Hayat arkadaşı dost gibi bakınız. Hayatınızı birleştireceğiniz kişiyi hasmınız ortağınız gibi görmeyin. Aynı ruh birlikteliği içinde eriyeceğiniz kişiyi tek olacağınız kişi olarak görünüz. İki ayrı kişi olmayacaksınız tek kişi olacaksınız. Genelde toplumumuzda bunlar atlanıyor. Maalesef geç evlilikler yüzünden bunlar atlanıyor. Bunları çok önemsiyorum ve sizin için de önemle ifade ediyorum. Sizlere inanıyor ve seviyoruz. İnancınızın her zaman yüksek olmasını istiyoruz. Kendinize inanın güvenin, özgüveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Dünya giderek zorlaşan bir dünya olacak. Siz kendinizi dünyanın zorlaşacak yıllarına, yollarına hazırlayın. Dirençli olun, güçlü, çalışkan olun. İnşallah başaracağınıza inanıyorum. Ülkemiz adına en iyi şeyleri yapacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne plaket çakılarak bölüm birincilerine diploma ve hediyeleri verildi. Daha sonra İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi’nin 5 bölümünden mezun olan öğrenciler kep fırlattılar. Öğrenciler aileleri ile birlikte duygu dolu anlar yaşadı.