Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Kayğusuzoğlu, temizlik işçilerinin işten çıkarılmasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
Mehmet kayğusuzoğlu’nun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Üniversitemiz temizlik işi ihalesini alan Arıtem firması basına yanlış bilgiler vererek toplumu yanlış yönlendirmektedir. Bu konu üniversitemiz açısından değerlendirildiğinde, işten çıkarılmalarına razı olmadığımız mevcut işçilerin kıdem tazminatlarını ödeyecek olacağımızı söylemek, bu işçilerin çıkmasına razı olduğumuz anlamına gelmektedir. İşçilerin çıkarılması temelden karşı olduğumuz hususun kendisidir.
Firma yetkililerinin daha ilk günden biz bu ihaleden zarar ediyoruz demeleri, çalışanların tamamını değiştirmek istemeleri, kurumumuz ile uyumlu çalışmak yerine bir dayatma içerisinde olmalarının anlaşılır bir tarafı bulunmamaktadır. Türkiye’de bir kamu kurumunda çalışan taşeron şirket işçilerinin bu şekilde topluca işten çıkarılması daha önce yaşanmış bir olay değildir.
Bu nedenle firma tarafından dile getirilen iddiaların gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. 95 kişiye hayali umutlar vaat etmek, mevcut 95 çalışanın asgari ölçekte kurdukları düzenlerini bozarak telafisi imkansız ailevi ve sosyal sorunların doğmasına sebep olmak, Adıyamanımızdaki kardeşlik ve huzur ortamına zarar vermekten öteye bir şeye yaramayacaktır.”