Adıyaman’da bu yıl 2.’si düzenlenen Kitap Günleri, mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej ile başladı.
13-17 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 2. Kitap Günleri etkinliğine, 70 yayınevi ve çok sayıda yazar katılıyor.
‘Kitabın Adıyaman Yolculuğu’ sloganıyla 2.’si düzenlenen etkinlik Malatya Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen kortejle başladı. Adıyaman Valiliği önünde başlayan kortej, Hısn-ı Mansur Kalesi’nin girişindeki sanat sokağında son buldu. Sanat sokağında mehter takımı, halk oyunları ekipleri ve davul şov grubu gösterilerini sundu.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman’da 2’si düzenlenen etkinliğin bu yıl farklı bir alan olan ‘sanat sokağı’nda gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür sosyal ve sanatsal etkinliklerin bundan sonra burada yapılacağını söyledi.
Başkan Kutlu, “Adıyaman’da adeta bir bayram yaşıyoruz. Çünkü Adıyaman Kitap Günleri başladı. Çok sayıda yayınevimiz, çok sayıda yazarımız Adıyaman’dalar. 13-17 Mayıs tarihleri arasında etkinliğimiz devam edecek. Bizlerde heyecan dorukta. Burada kitap sevgisiyle coşan, arkadaşlarımızı gördükçe bizlerde onlarla birlikte heyecan yaşıyoruz” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, okumaya çok önem veren bir inançtan ve kültürden gelindiğini belirterek, “Köklü mazimizde, geçmişimizde, inancımızda okumaya verilen değer ortadadır. Okumaya çok büyük önem veren bir inançtan, bir gelenekten geliyoruz. Kitap okuma duyarlılığını gösterecek bir etkinliktir. Adıyaman olarak kültürümüzde ‘harfhane’ var. Bu sadece bir eğlence değil, bir harfin okutulduğu, bir şeylerin öğrenildiği bir kültürdür. Beşikten mezara kadar öğrenmek gerek. Maalesef toplum olarak okumayı biraz ihmal ettik. İnşallah bu tür etkinliklerle okumayı tekrardan sevdireceğiz” dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Uygarlık kenti Adıyaman’da adına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizde her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da önemli hizmetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda bu gün ülkemizin seçkin yayınevleri ve yazarlarla buluşuyoruz. Bütün dünyanın imrendiği kültürel mirasa sahibiz. Ancak bu kültürel miras sanatsal faaliyetlerle taçlandırılmadığı müddetçe unutulmaya mahkumdur. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Adıyaman’ın kültür ve sanat hayatını renk katacağına inandığımız bu etkinlikle, vatandaşlarla kitaplar arasında bir köprü olacağımıza inanıyoruz.
Bir toplumun gelişmişlik düzeyiyle, o toplumun kitapla bağı arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Kitap okumayan toplumlar, düşünmeyen, üretmeyen ve sürekli bilgiyi satın almak zorunda olan toplumlardır. Yerimizde saymak istemiyorsak okumalı, okutulmalı, okuyana ve okutana değer vermeliyiz” dedi.
Konuşmaların sonrasında açılış kurdelesi kesilerek, stantlar gezildi.