Adıyaman Belediyesi, Devlet Tiyatroları ve Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü tarafından beş ayda altı tiyatro oyunu sahnelendi.
Sosyal belediyecilik alanında birçok ilke imza atan Adıyaman Belediyesi, Devlet Tiyatrolarının, “Bekçi Murtaza, Misafir, Macun Hokkası, Töre, Gökkuşağının Altında” Belediye Konservatuarı Tiyatrosunun; ‘Sınavsız Hava Sahası ve Abdülhamit Han’ oyunlarına ev sahipliği yaptı.
Yedi farklı oyunun sahnelendiği Adıyaman’da, toplam 7 bin 400 izleyicinin tiyatro ile buluştuğunu ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, “İnsanları birbirine karşı sorumlu olan toplum uygar toplumdur. Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar ise toplum bir parçası olamaz. Kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden biri de tiyatrodur; öyle ki sanatsal oluşumu en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yöneticilerine, oyuncularına ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.