25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde partilerin milletvekili adayları oylarını kullandı.
Adıyaman’da sabah saat 08.00’da başlayan oy verme işlemi sürüyor. Adıyaman’da 1387 sandıkta, 380 bin 745 kişi oy kullanacak. Adıyaman merkezde 181.793, Besni 49.660, Gölbaşı 32.700, Kahta 70.256, Çelikhan 10.416, Gerger 12.198, Samsat 5.394, Sincik 11.398, Tut ilçesinde 6.930 seçmen bulunuyor.
AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Aydın Cengiz Topel İlkokulu’nda, 2. sıra milletvekili adayı Adnan Boynukara Karacaoğlu Ortaokulu’nda, 3. sıra milletvekili adayı İbrahim Halil Fırat Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 4. sıra adayı Salih Fırat Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 5. sıra milletvekili adayı İclal Yalçın Tutuş Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, CHP 1. sıra milletvekili adayı Selçuk Tabak Altınşehir Ortaokulu’nda, HDP 1. sıra milletvekili adayı Behçet Yıldırım Erdemir Anadolu Lisesi’nde, MHP 1. sıra milletvekili adayı Recep Kılıç Adıyaman Anadolu Lisesi’nde oy kullandı.
AK Parti 1. sıra Milletvekili Ahmet Aydın, oy kullanma işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sözünde, kararında millette olduğu, mührün millette olduğu nihai gündeyiz. Bütün partiler seçim çalışmalarını yürüttüler ama son söz millete ait. Bu seçimin mazlum ve mağdurlar için bir umut olması dileklerimle hayırlı olsun diyorum. İnşallah bu dönem ülkemiz için yeni Türkiye’nin ikinci yarısını başlatacak olan milletin istikrardan yana çok daha güçlü daha dirayetli seçim olur diye temenni ediyorum. Bugün millet olarak olmak yada olmamak kararını vereceğiz. Eski Türkiye’nin köhneleşmiş siyaseti mi, yoksa yeni Türkiye’nin siyasetini mi seçecek, onun kararı verilecek. Eski Türkiye’nin vesayet makamlarına dur diyecek; yasaklara, yoksulluğa ‘dur’ diyecek bir gündür. Demokratik kazanımların, ekonomik kazanımların muhafazası ve üzerine daha çoğunun inşa edilmesi noktasında, özellikle yeni anayasa, başkanlık modeli, çözüm süreci, paralele mücadele adına çok daha güçlü bir şekilde milletin kendi geleceğine oy vereceği bir gündür.
Bu büyük millet sağduyu sahibidir. Bu ülkede kimin kendine hizmetkar olduğunu çok iyi bilmektedir. Bu büyük millet oyunların farkındadır. Bu oyunları bozacaktır. Ümmetin umudunun daha da pekişeceği güçleneceği gün olur. AK Parti sadece bu milletin değil, bütün coğrafyada mağdurların umududur. Bu milletin umudu olduğumuz gibi ümmetinde umudu olmaya devam edeceğiz inşallah. Milletin vereceği her türlü karara saygı duyacağız. Türkiye eski Türkiye değil. Milletimiz her şeyi en net görüyor. Devlet her türlü tedbiri almıştır ve alacaktır. Bu milletin iradesine ipotek koyanlara bu millet dur diyecektir” dedi.
CHP 1. sıra Milletvekili adayı Selçuk Tabak ise, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Tüm milletimize teşekkür ediyoruz. Halkımız işlerini güçlerini bırakarak oy kullanmaya gidiyorlar. Bizler için, Adıyaman için, Türkiye için sandık başındalar. İnşallah meclise gidecek tüm milletvekilleriyle beraber faydamız olur. Seçimler hayırlı uğurlu olsun” dedi.
HDP 1. sıra milletvekili adayı Behçet Yıldırım ise, seçimlerin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
MHP 1. sıra Milletvekili Recep Kılıç ise, demokrasinin vazgeçilmezi olan seçimlerin Adıyaman, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.