Kahta ilçesinde Tekstil Sektöründe faaliyetini sürdüren yatırımcılarla ve Kahta Tekstilciler Derneği Başkanıyla bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, tekstilcilerin ve tekstil sektörünün sorunlarını dinledi.
Tekstilcilerin Kahta ilçesinde yaptıkları yatırımlarla ciddi manada katma değer sağladıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Rabbim bütün yatırımcılarımızın emeğini boşa vermesin. Onlara bol kazançlar versin. Onlar daha çok kazansın ki daha çok yatırım yapsınlar, daha çok katma değer üretsinler. Bu şehir, bu memleket hepimizin. O nedenle varsa bir sorun onlarda hepimizin ortak sorunudur. Tekstilcilerimizle daha öncede görüşmüştük bugünde dernek başkanımız ve yatırımcı arkadaşlarımız sorunlarını bizlere bir dosya halinde ilettiler. Bize iletilen sorunların başında teşvik yasası var. Ancak teşvik konusunda bir haksızlık yok. Teşvik yasası hazırlanırken TUİK tarafından illerin ekonomik ve sosyal 61 kalem göstergeler baz alındığında Adıyaman teşvik yasasında bu bölgede kaldı. Bu böyle mi kalsın? Hayır, ben de bu konuda yatırımcılarımızla beraberim. Bu konuyu Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza ilettik. Adıyaman artık eski Adıyaman değil. Adıyaman artık proje üretiyor, katma değer üretiyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı kapsamında Adıyaman hem hazırlamış olduğu proje sayısı bakımından, hem almış olduğu kaynak bakımından Gaziantep’i solmamış durumda. Tarım alanında tarımsal ekipmanla ilgili almış olduğu hibe destekle Türkiye geneli üçüncü oldu. GAP Projeleri de önemli. Bu kapsamda süt sığırcılığı bakımından GAP illeri arasında ilimiz hazırlamış olduğu projeler ve almış olduğumuz destekle ilimiz yine birinci olmuş durumda. O nedenle sadece yukarıdan gelecek olanı beklemeyeceğiz. Proje üreteceğiz, katma değer üreteceğiz. KOSGEB, GAP, İpek Yolu, SODES, Dünya Bankası gibi yerlerden hibe destekler var. Bu desteklerin sayısını nasıl artırabilirizin çabası içerisinde olacağız. KOSGEB’e yine çalışan işinin ehli bir müdür atandı. Bu konuda müdürümüzün elinden gelenin iyisini yapacağından eminim” dedi.
Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş ise yaptığı konuşmasında, “Dernek olarak tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıları sayın vekilimize hem sözlü hemde dosya halinde ilettik. Özellikle teşvik yasası nedeniyle sigorta ücretlerinin yüksek oluşunu dile getirdik, İŞKUR projeleri konusunda destek istedik. Umarım bu sıkıntılarımız en kısa zamanda çözülür. Bu vesileyle bizlerle bir araya gelip sorunlarımızı dinleyen ve sorunların çözümü noktasında çaba sarf edeceğine inandığımız AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan ziyarete AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta Tekstilciler Dernek Başkanı Mahmut Yetiş ve tekstilciler katıldı.