İkbal Kültür ve Yardım Derneğinde düzenlenen Eğitimci Mirza Gökdemir’in sunumunu yaptığı ve Ahmet Davudoğlu’nun Küresel Bunalım kitabının tahlil edildiği bir program düzenlendi.
Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği’nin konferans salonunda düzenlenen Ahmet Davudoğlu’nun Küresel Bunalım kitabının tahlil edildiği programda, Eğitimci Mirza Gökdemir’in sunumunu yaptığı kitap tahlilinde öne çıkan özelliklerinden biri demokrasiye yaklaşımı idi.
Gökdemir’in demokrasiyi reddeden ya da karşı çıkan bir yaklaşımdan öte sistemin zaaflarının da bilinmesini önceleyen bir demokrasi tanımlamasının yapması dikkat çekti. Gökdemir, Japonya’ya atom bombası atan anlayışın süreci tamamen demokratik mekanizmaları işleyerek böyle bir sonuca neden olduğu ifade etti. Kitap hakkında genel bir değerlendirmenin yapıldığı programda, bir medeniyetin dirilmesinde verilen ok yay örneği dikkat çeken Gökdemir, "Yay ne kadar gerilirse ok o kadar uzağa gider örneği ile kişiler ve toplumlar kendi tarihleri hakkında ne kadar bilgi sahibi olursa gelecekle ilgili hedeflerinin, tasarılarının o kadar isabetli ve tutarlı olacaktır" dedi.
Eğitimci Gökdemir, medeniyetleri oluşturan dinamiklerden birinin farklılıkları dikkate alan, önemseyen, kollayan bir özelliğe sahip olduğunu, geçmişte medeniyet kuran nerede ise tüm toplumların ortak özelliği bu iken günümüzde de medeniyetin kurucu unsurlarından birinin bu kuşatıcılık olduğunu dile getirdi. Gökdemir, Davutoğlu’nun ifade ettiği Müslümanların tarihte yaşadığı üç kırılmanın dikkatle üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.
Gökdemir, “Bunlar: 1-Haçlı Seferleri 2-Moğol Saldırıları 3-Sömürgecilik. İlk ikisini İslam Dünyası atlatmakla beraber üçüncüsünü atlamakta problem yaşıyor ve bunun etkisinin çok daha fazla olduğunu dile getiriyor. Küresel Bunalım kitabı hem geçmişi anlamada hem de gelecekle ilgili bir perspektif oluşturmada ciddi bir boşluk dolduracak bir muhtevaya sahip" dedi.
Programa Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, İkbal-Der Başkanı Ebubekir Akbaş, dernek üyeleri ve eğitimciler katıldı.