Eğitim Bir-Sen Kahta Şubesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sendika yöneticileriyle sohbet edip, ilçenin ve eğitimcilerin sorunlarını dinledi.
Eğitim Bir-Sen Kahta Şubesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, burada sendika ile ilgili sendika yöneticilerinden bilgiler alarak Kahta ilçesinde görev yapan eğitimcilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ziyaret ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, “Eğitim Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in sosyal duyarlılığı olan ve toplumsal meselelere de ciddi manada çözüm geliştiren, fikir yürüten, baskı unsuru oluşturan bir sendika. Sadece ülkemize ilişkin değil, dünyada olup biten konularda da her daim hassasiyetlerini ortaya koymuştur. Ayrıca zaman zaman önerileriyle de bizlere yol gösteriyorlar. Bu anlamda sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için son derece önemlidir. Eğitim olmazsa olmazlarımızdır. Eğitim hem inancımız hem de kültürümüz gereğidir. Hem geçmişimiz hem de geleceğimiz eğitime bağlıdır. Onun için çocuklarımızın iyi şartlarda yetişmesi için, ülkesine ailesine faydalı birer evlat olabilmeleri için eğitim ihmal etmememiz gereken en önemli konudur. Bu manada hükümet olarak iktidara geldiğimiz ilk andan itibaren eğitimin bütçesini birinci sıraya taşıdık. O nedenle kara tahtalardan nerelere geldiğimizi, derslik sıkıntılarından ne durumlara geldiğimizi herkes çok iyi biliyor. Kahta ilçemizde de 12 yıl önce çok kötü durumdaydık. İlkokul ve lise sayımız çok azdı. Kahta’da Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar 2 lise varken AK Pati iktidarıyla birlikte bu sayı 13’e çıktı 14. ise yatırım programında. Yani 12 yılda ilçeye 12 lise kazandırmışız. Sadece ilçemize değil aynı şekilde beldelerimize, köylerimize de okullar yapıyoruz. Şimdiye kadar ilçemizde eğitime yaptığımız yatırım miktarı 104 milyon para aktarıldı. Kısacası ilçemizde eğitim noktasında adeta çağ atladık.Hemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layık. Bizler arkamızda bu desteği buldukça, bu duaları aldıkça halkımıza hizmete devam edeceğiz.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Halil Tünçmen, “Sayın vekilimiz ilçemizin her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da sorunlarına oldukça duyarlı davranmakta. İlçemizin derslik noktasında çok eksiği vardı ama son yıllarda yapılan okullarımız sayesinde bunu derslik sıkıntımız yok denecek kadar azaldı. Eğitim-Bir-Sen olarak tespit etmiş olduğumuz sorunlarımızı sayın vekilimize ilettik. İnşallah bunlarda kısa zamanda çözülür. Amacımız el birliğiyle Kahta ilçemizin eğitim seviyesini en üst seviyelere çıkarmaktır” dedi.