Adıyaman Üniversitesi’nin bilim ve kültür dergisi “Adıyaman’ın İl Oluşunun 60. Yılını Kutluyoruz” kapak konusuyla yayınlandı.
Üçüncü yılında Doç. Dr. Ramazan Gürbüz’ün Yayın Direktörlüğünü yaptığı derginin Adıyaman Üniversitesi’ndeki, konferans, sempozyum, kongre, çalıştay, tören, açılış ve sergi gibi bilimsel ve kültürel etkinliklerin haberlerinin yanı sıra, Adıyaman’ın tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzellikleri hakkında yazılan makalelerden oluşuyor.
Derginin 9. sayısında dosya konusu olarak “Adıyaman’ın İl Oluşunun 60. Yılını Kutluyoruz” başlığı ile Adıyaman’ın il oluşunu ele alıyor. Dosyada “Adıyaman’da Eğitim Geleneği” “Geçmişten Günümüze Adıyaman Sağlık Hizmetleri” “Adıyaman Türküleri ve Klibi Projesi” “Adıyaman’da Taziye Geleneği” “Adıyaman Eskiden Yeşil Bir Şehirdi” ve “Adıyaman Belediye Başkanları ve Milletvekilleri” gibi makalelerin yanı sıra Gazeteci, Fotoğrafçı Fadıl Binzet röportajı yer alıyor. Bunların yanı sıra Adıyaman Üniversitesi’nin haberleri, etkinlikleri ve Adıyaman Üniversitesi’ne yapılan ziyaretler yer alıyor. Ayrıca Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Merkezi Gözlemevi’nde bulunan ADYU60 Teleskopu haberi ve “Herkesin Bir Zevki Var Bizimkisi Keklik” röportajı yer alıyor.