Adıyaman’da, okul öncesi eğitimin yaygınlaşması amacıyla anaokulu öğrencileri bir araya gelerek, önce kortej yürüyüşü yaptı, daha sonra düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, anaokulu müdürleri, anaokulu öğrencileri ve aileleri katıldı.
Adıyaman Lisesi önünden başlayan ve Adıyaman Valiliği bahçesinde sona eren anaokulu öğrencilerinin yaptığı kortej sonrasında sihirbaz ve birçok masal kahramanlarının gösterileri sahne aldı. Doyasıya eğlenen çocuklar düzenlenen etkinlikte oldukça güzel vakit geçirdi.
Programda bir konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, çocukların evde yapamadıkları birçok faaliyeti anaokulunda gerçekleştirirken, arkadaşları ile konuşarak, onların düşüncelerinden haberdar olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin kendi görüşlerini ve düşüncelerini rahatça ifade edebildiğini, hatta oynadıkları oyunlarda arkadaşlarına karşı duygularını ifade etmek fırsatını bularak rahatladıklarını belirten Özkan, şunları söyledi:
“Okul öncesi kurumların yararlarını sayarken listeyi daha çok uzatmak mümkündür. Çocuklarımızı okul öncesi eğitim kurumlarına vererek anne, babalar olarak sorumluluklarımızdan kurtulmuş olmayız. Böyle bir düşüncenin kesinlikle yanlış olduğunu belirtmek isterim. Anne ve baba olarak çocuğumuza karşı sorumluluğumuz yaşamın her döneminde devam etmektedir. Hele hele bebelik ve çocukluk gibi ilk dönemlerde bu sorumluluğumuzu hiçbir kişi ve kurum azaltamaz. Toplum olarak, çok sevdiğimiz çocuklarımız ve geleceğimiz için en kalıcı yarımın eğitim olduğu bilincine vardığımızda, tüm diğer sorunlarımızın kolayca çözümlendiğini göreceğiz. Temel bilgi beceri ve alışkanlıklarımızın kazanıldığı bu kritik yıllarda eğitim tesadüflere bırakılmamalıdır.”