Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’dan, memnun bir şekilde ayrıldığını ifade ederek, açıklamalarda bulundu.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu yapmış olduğu açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehrimizde değişik kamu kurumlarının gerçekleştirdiği yatırımların toplu açılışını yapmak ve ilk kez halkın oylarıyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sincikli hemşehrilerimizin verdiği yüzde 96 desteğe teşekkür amacıyla geçtiğimiz hafta Cuma günü şehrimize teşrif ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Adıyaman Havaalanı’na indikten itibaren halkımız tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmış, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yüzde 96 oranında oy veren ‘Şampiyon ilçe’ Sincik’e giderek burada değerli Sincikli hemşehrilerimize hitap etmiş, akabinde ilimizde Atatürk Barajı’nın göl havzası üzerine yapılan Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün açılışına katılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Sincik sonrası Şehrimize gelerek valiliğimizi ziyaretinin ardından Hükümet Meydanı’nda toplu açılış törenine katılarak meydanı tıklım tıklım dolduran değerli halkımıza hitap etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılış töreninde; 710 Milyon TL değerindeki 60 eserin toplu açılışını yapmışlardır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez şehrimize gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, şehrimize verdiği önemi dile getirmiş ve her dönem kendisine destek olan, güç veren Adıyamanlı hemşehrilerimize teşekkür etmişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, açılış töreninin ardından belediyemizi ziyaret ederek, bizleri onurlandırmış ve daha sonra belediyemizin balkonuna geçerek, dışarıda sevgi gösterisinde bulunan binlerce hemşehrilerimize hitap etmiş, akabinde şehrimizden ayrılmışlardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, ilimizden oldukça memnun olarak ayrılmış ve Adıyaman’ın gönlünde çok ayrı bir değere sahip olduğunu göstermişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaretleri öncesinde fedakârca çalışmalar ortaya koyan kamu kurum ve kuruluşlarımızın yönetici ve personeline, gece gündüz hummalı çalışmalar ortaya koyan belediyemiz ekiplerine, programda görev alan emniyet mensuplarımıza, basın mensuplarımıza ve özellikle; sıcak havaya rağmen Hükümet Meydanı’nı hınca hınç doldurarak, kendi oylarıyla seçtikleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a coşkulu sevgilerini gösteren çok sevgili Adıyamanlı hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.