Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yıllı Gençler Kızlar ve Erkekler Futbol grup müsabakalarının yarı finalistleri belli oldu.
Adıyaman Altınşehir Mansur Yardımcı Futbol Sahasında 3 gün süren futbol grup müsabakalarına Adıyaman, Mardin, Adana, Kilis, Hatay, Şırnak, Elazığ, , Osmaniye, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin ve Malatya illerinden 9 bayan ve 12 erkek takım olmak üzere toplam 21 takım 370 sporcu ve idareci katıldı.
Kızlarda A Grubunda Adıyaman, B Grubunda Şanlıurfa, C Grubunda ise Kahramanmaraş yarı finale çıktı. Erkeklerde ise A Grubunda Adana, B Grubunda Kahramanmaraş, C Grubunda ise Şanlıurfa yarı finale yükseldi.
Futbol Grup müsabakalarının sonunda bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Adıyaman’da böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmayı ilimiz spor gençliği açısından çok önemli buluyoruz. Özellikle erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği futbolda bayanları görmek müsabakalara ayrı bir renk katmıştır. Ben ilimizde mücadele eden tüm takım ve futbolcularımızı kutluyor Türkiye Yarı Finaline katılmaya hak kazanan takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.