Adıyaman Müftülüğü’nün Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Konferans Salonunda bayanlara yönelik ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferans düzenledi.
Müftülüğün Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen konferansa, İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, vaizeler, Kuran Kursu öğreticileri, öğrenci ve çok sayıda bayan katıldı.
İstiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlanan konferansta ilk olarak vaize Zeliha Kınık, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun sunduğu hizmetleri anlatarak, Adıyaman Müftülüğü olarak hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde ailevî konularda dînî danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunduklarını, büro görevlilerimiz tarafından ziyaretçilerle yüz yüze görüşmeler yapıldığı gibi telefonla sorulan sorulara da vaizelerin cevap verdiğini söyledi.
Yoğun bir katılımın olduğu konferansın açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, “Yüce Allah hepinize sağlık ve sıhhat versin. Eviniz huzurlu olsun. Buraya Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) şefaatine nail olabilmek için geldik. Tek çabamız, ona layık bir ümmet olmaktır. Dünyada iletişim çağında arayış içerisinde olan insanlığa tek alternatifin İslam dinidir. İslam’da vurmak, kırmak, yakmak, yağmalamak ve çatışmanın olmadığı ne mezhep kavgası, ne de din kavgasının İslam da yeri yoktur” dedi.
‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferansta konuşan İl Vaizesi Şule Sevmez, “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin önemini ve insanlığın dünya ve ahiret de kurtulmasının reçetesi Hazreti Muhammed’in bildirdiklerini tasdik etmek, O’na tabi olmak, emirlerine isyan etmemek, O’nu örnek almak, O’na karşı muhabbet beslemek, sünneti seniyesine son derece saygılı olmak, salâtı selam okumak, O’nun gibi yaşamaya, O’nu tasdik edip O’na iman etmeye yönlendirmekten geçer” dedi.
Katılımcılara ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ adlı kitap ve Kutlu Doğumun sembolü gül hediye edildi.